Lirik Lagu Terlanjur Cinta - Rossa

Latest Indonesian Song Lyrics

Terlanjur Cinta

Terlanjur Cinta

103 Comments 📁 Rossa 🕔09.February 2009
Terlanjur Cinta

Tajuk/Lirik Lagu: Terlanjur Cinta
Artis/Penyanyi: Rossa feat Pasha (Ungu)

(Rossa)
Waktu bergulir
Lambat merantai langkah perjalanan kita
Berjuta cerita terukir dalam
Menjadi sebuah dilema

Mengertikah engkau
Perasaanku tak terhapuskan

(Pasha)
Malam menangis
Tetes embun membasahi mata hatiku
Mencoba bertahan di atas puing-puing
Cinta yang tlah rapuh

Apa yang ku genggam
Tak mudah untuk aku lepaskan

(Korus)
Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan tlah kuberikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku

Aku pun tak mengerti yang terjadi
Apa salah dan kurangku padamu
Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta, aku tetap cinta….

(Rossa)
Mencoba bertahan di atas puing-puing
Cinta yang tlah rapuh

(Pasha)
Apa yang ku genggam
Tak mudah untuk aku lepaskan…

(Ulang Korus)

103 Comments

  1. 🕔 11:16, 11.March 2009

    angelicruby

    bez gler laa…lgu 2 de mkne tau,

    reply comment
  2. 🕔 3:16, 15.March 2009

    chenta09

    besnyer lagu nih!’hehe
    ske gler..
    wat aku teringat kat seseorg:(

    reply comment
  3. 🕔 2:50, 16.March 2009

    p0pc0rn

    lgu wat ku trigatkn se’0wg
    cyg sgt2 kt dya..
    wlaup0n dya da lpakan aku
    btw..hrap dya bhgia slalu
    dya la laki ptma yg aku cyg
    mizz u..!!!!

    reply comment
  4. 🕔 5:37, 18.March 2009

    elina setira

    elina luv diz song.. very meaningful 2 me..
    gosh im in luv wit dis song..
    terlanjur cinta..

    reply comment
  5. 🕔 5:38, 18.March 2009

    elina setira

    to popcorn..
    u r rite.. diz song remind me 2 him

    reply comment
  6. 🕔 11:55, 18.March 2009

    Embun Malam

    Diz is wut i’m goin thru rite now… It hurts but i still bertahan… kerana skali cinta… Aku tetap cinta…

    reply comment
  7. 🕔 2:20, 19.March 2009

    y.e.r.n.

    ,,,,,,,luv dis song…………kerna skali cinta…..aq tetap cinta……

    Apa yang ku genggam
    Tak mudah untuk aku lepaskan

    reply comment
  8. 🕔 10:35, 19.March 2009

    panahan hati

    xblh dgr thiz song cuz idon’t like love story

    reply comment
  9. 🕔 12:40, 19.March 2009

    rozyana

    gile besh lagu neh!!
    thanks to nurul sbb bagi gue denga lagu neh..
    haha.

    reply comment
  10. 🕔 12:40, 19.March 2009

    rozyana

    gile besh lagu neh!!
    thanks to nurul sbb bagi gue denga lagu neh..
    haha.

    reply comment
  11. 🕔 13:31, 25.March 2009

    una

    lagu ny besttt ;)

    reply comment
  12. 🕔 5:44, 27.March 2009

    vanilla_rune

    suke r lagu nih..
    best sgt..sedey pon ade…hurm…

    reply comment
  13. 🕔 7:59, 28.March 2009

    qil_shy

    huhu,,lagu nih mmg bes!!
    first time dgr,,da terpikat coz
    ade kaitan with myself,,lagu
    nih mggambrkn feeling ak 2
    someone,,hik3,,sdey la plak,,

    reply comment
  14. 🕔 17:31, 28.March 2009

    akuSukeKamu

    lagu ni mmg ada makne kat aku..
    aku rase bkn kat aku je..tp kat semua org yg sewktu dgnnya..

    lagu ni tntng sebuah cinta yg tdk berbalas..sehingga terlewat menyataknnya..
    mmenbuatkn si dia kecewa..

    p.s: jd sesiapa yg tahu lagu ni ada persamaan dengannya(kamu), maka cepat-cepatlah menyatakan cintamu. jgn buang masa kerana masa itu emas..

    reply comment
  15. 🕔 8:10, 31.March 2009

    sha

    syahdu la lgu ni…….. aku suka dengaq lagu ni

    reply comment
  16. 🕔 8:14, 02.April 2009

    ape2 je...

    hemm mmg best lg ni..
    bnyk makna..walaupun sidia da berpunya dan aku jg..hemm

    yg pntg moga kami bahagia ngan plhn msg2..

    reply comment
  17. 🕔 7:28, 06.April 2009

    me love ......

    lagu nih mmg best……
    lagu ni buat aku menangis
    dan lagu nih jugalah buat aku t’ingatkn seseorang
    my bf
    i love you……
    huhu2

    reply comment
  18. 🕔 7:29, 06.April 2009

    me love ......

    bestnye lagu niiiiiiiiiiiiiiiii…….
    dgr banyak kali pasti akn menangis

    reply comment
  19. 🕔 8:34, 06.April 2009

    chuha afifah

    best gilerz……
    sedih bgt dgr lgu niii……………..pstu gwng…tp sweet r lgu nie…..i love iyt…..
    ;-D

    reply comment
  20. 🕔 3:22, 20.April 2009

    qasehmarina

    i memang suka lagu ni….

    reply comment
  21. 🕔 3:23, 20.April 2009

    qasehmarina

    byk makne lagu ni untk hidop i….
    huhuhu………

    reply comment
  22. 🕔 6:16, 20.April 2009

    apple_merah

    lagu nie wat aku ingt first luv aku arr..
    chienta kamo cgt2…
    can’t forget till now..
    apple!

    reply comment
  23. 🕔 8:55, 20.April 2009

    alys_akem

    suke giler lagu ini….ada makne bg sye….

    reply comment
  24. 🕔 13:08, 20.April 2009

    ice paddle pop

    huhu.. memang bez lagu nih.. apa salah dan kurangku padamu.. sakit break nih.. hope dia apy selalu dan kite akan grade same2 2001 ni… universiti kite meninggalkan seribu erti pada aku..

    reply comment
  25. 🕔 8:02, 21.April 2009

    sad_gurlz

    emmm..lagu n bes gler…
    cme ngn cter ak ngn s’soewg..
    hpe dye ckrg apy ngn gf bwu dye

    reply comment
  26. 🕔 10:15, 21.April 2009

    super

    kwn saya kata lagu ni best tapi x la best sangat sebab bosan lagu dia lambat.

    reply comment
  27. 🕔 10:16, 21.April 2009

    super

    lagu yg best tapi slow.
    kwn saya kata kata lgu yg best.?????????:))

    reply comment
  28. 🕔 10:28, 21.April 2009

    Siti Nabila

    maybe best this song but the song of ‘Ayat-ayat cinta’ is very-very best at all………………………
    :)

    reply comment
  29. 🕔 4:07, 22.April 2009

    aliaa

    lgu nie bez gler!!!!! pasha mmg cool la!!!

    reply comment
  30. 🕔 6:53, 23.April 2009

    jelita_bayu / erlangga

    eBat owh lagu ni… saye pn suke… bermakna buat semua pencinta-pencinta yang terlanjur mencintai…………………….. I LOVE DIEZ SONG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    LOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!

    LOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    LOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    reply comment
  31. 🕔 9:10, 26.April 2009

    asran

    waduh2……..kok ganteng baget ni…
    habis cocok baget ni…

    reply comment
  32. 🕔 8:47, 28.April 2009

    shima

    best glew r lagu niee…..
    ingt kt owg yg aku paling syg glew!!!!
    tp da tgal aku daaa….
    btw,hope die bhgia jeww…
    huhuhu….

    reply comment
  33. 🕔 7:28, 29.April 2009

    ayu@fiffy

    i ske sngt lgu ney!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lgu ney pnuh mkner……..i tol2 enjoy mndngar lgu ney!!!!!!!! it make me cry……..2 my ex love,this song 2 u………n,i’m sorry wit our love………n,bye!!!i always remember u!!!!!!!!!

    reply comment
  34. 🕔 9:21, 29.April 2009

    Chinta

    Buat ku teringat pada kenangan lama..
    Hebat penghinaan kau berikan padaku..
    Tapi hati ini tetap tidak kalih dari masih mencintaimu..
    Masih merinduikan mu..
    Yea..cinta buat manusia buta..

    Terlanjur cinta….

    reply comment
  35. 🕔 11:22, 29.April 2009

    sie

    best giler lagu ni…
    t’ingat kat ex-bofren….
    hope dia bahagia….

    reply comment
  36. 🕔 8:30, 30.April 2009

    man

    adoiii.. kebetulan lak aku nak kawin ni ade masalah terpalit sikit.. aku bagi lagu ni kat bakal aku.. terus dia lelehhhh….

    reply comment
  37. 🕔 6:37, 01.May 2009

    wishcmtrue

    lagu ni mmg touching ssgt….. best giler lah…

    reply comment
  38. 🕔 12:05, 01.May 2009

    syiera

    fuhh…layann..sedeyynyew aquw deng0 laguw niey..huhu..! !=(

    reply comment
  39. 🕔 9:26, 02.May 2009

    shah8

    indonesian tulis lagu mmg jujur. sbb tu stiap lagu, apa yg dorg nk smpaikan smpai. baik emosi, maupun story.

    reply comment
  40. 🕔 8:21, 03.May 2009

    atiqah

    lagu terlanjur cinta mmg best giler…

    reply comment
  41. 🕔 8:37, 04.May 2009

    arabella

    indonesian bwt lg soul habiz………………touching…..bez gler

    reply comment
  42. 🕔 8:39, 04.May 2009

    arabella

    hampir sama ngan kisah aku la lg nie………hahahaha………..siot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    reply comment
  43. 🕔 2:32, 06.May 2009

    ifye

    lgu ny bez sgt ke??cm xde mkne jee…..mleweh je lbey.

    reply comment
  44. 🕔 12:45, 06.May 2009

    Liena

    Lagu nie mang bes giler

    reply comment
  45. 🕔 3:32, 07.May 2009

    Harnani

    1st time dgr Hafiz & mila duet kt konsert minggu ke3 af7. terus lepas tu aku layan lagu ni..syok woo

    reply comment
  46. 🕔 1:41, 08.May 2009

    phia

    Eee..truja gler ble dngr lagu nie.. syok abis….!!!!

    reply comment
  47. 🕔 9:09, 09.May 2009

    ina

    lagu ni best giler ar..terngat kat seseorg,org yg pernah aku suke dulu..
    tapi die tak tau pun..

    reply comment
  48. 🕔 6:56, 10.May 2009

    HANIE

    aku teringat seseorang….aku rindukan dia…semua slh aku dia tinggalkan aku
    ……sedh nya x guna aku nyesal….ape2 hallagu ni best sngt2

    reply comment
  49. 🕔 11:11, 10.May 2009

    bby

    wee~!!!niw lagu i taw..huumm..ade mkne adew mkne..trlalu ade…..
    ahahahaha!!jiwunk jea…ta kesa pown…!! ;p

    reply comment
  50. 🕔 3:58, 12.May 2009

    eika

    lagu nie best gler ar…..

    reply comment
  51. 🕔 14:54, 12.May 2009

    fara

    waa… i love dis song so much!!! it’s very meaningful 2 me….

    reply comment
  52. 🕔 3:59, 13.May 2009

    tih@

    best sgt lgu nie..tp msih tak berapa paham lirik2nya..tp apapun vote for this song…

    reply comment
  53. 🕔 7:28, 13.May 2009

    aien1710

    sedihnyer lagu nieh,,,teringat plk kt seseorg yg aq syg dulu…hmmmmm..pape pun..aq suke sngt lagu nie..

    reply comment
  54. 🕔 12:14, 13.May 2009

    izza

    aq ske gler lagu nie… jiwang……………………

    reply comment
  55. 🕔 15:15, 13.May 2009

    jojo armanie

    aduh..
    gue suke banget deh lagu ini…
    bikin gue terawang awangan…
    cume gue ngak paham apa itu “puing-puing”..

    reply comment
  56. 🕔 10:55, 15.May 2009

    liya_jb

    lgu nyh jiwang jewp . wt kn aq teringat pd s’sorg . ;)

    reply comment
  57. 🕔 12:32, 15.May 2009

    eja

    lagu memang best bla dh kuar album kirim kt sya

    reply comment
  58. 🕔 8:48, 16.May 2009

    featy

    sumpa. .best glew lgu ny. .
    lurve rossa

    reply comment
  59. 🕔 10:02, 16.May 2009

    fizal

    kau gila

    reply comment
  60. 🕔 10:03, 16.May 2009

    fizal

    kau gila pe

    reply comment
  61. 🕔 10:04, 16.May 2009

    fizal

    btl….best gila……………

    reply comment
  62. 🕔 9:25, 17.May 2009

    shiela

    lagu niw best gillerrrr….
    wlupun x de video tapi klu kita nyanyi sendiwi lagi rasa bangga….

    reply comment
  63. 🕔 7:57, 18.May 2009

    @HoTbAbY GirL@

    lagu ni mmg best…..penyanyi dia pown cun……hek3……

    reply comment
  64. 🕔 5:39, 19.May 2009

    ilya maisara

    lagu nea mmg best giler.. aku pun suke bangat.. teringat kat seseorg yang aku benci sekarang nea.. name dia bahar.. dulu aku suke sangat kat dia tp skrang aku benci sgt kat dia.. klau dh x suke tu jgn la kutuk.. ngok btui…!!!

    reply comment
  65. 🕔 8:03, 19.May 2009

    natalya

    sgt besh plak lgu ney .

    reply comment
  66. 🕔 1:47, 23.May 2009

    Lyn_Zul

    lagu nie best sgt2……kalau hayati bebtul msti dpt fahami maksud yg tersirat disebalik lagu….
    best gile2 la

    reply comment
  67. 🕔 5:37, 27.May 2009

    eRra

    syok giLeR lagu ney,,
    HuHu

    reply comment
  68. 🕔 7:53, 28.May 2009

    fiza_zaty

    lagu ni mmg ada makne kat aku..
    aku rase bkn kat aku je..tp kat semua org yg sewktu dgnnya..

    lagu ni tntng sebuah cinta yg tdk berbalas..sehingga terlewat menyataknnya..
    mmenbuatkn si dia kecewa..

    p.s: jd sesiapa yg tahu lagu ni ada persamaan dengannya(kamu), maka cepat-cepatlah menyatakan cintamu. jgn buang masa kerana masa itu emas
    ——————————————————————————————————–
    i setuju dgn komen ats ni……ade org lain yg post kat web ni yang dh meluahkan ape yg aku rase

    aku harap walaupun terlambat biarlah berakhir dgn kegembiraan

    kerana cinta itu indah

    sebab tu aku selalu akan bgtau sape2 aku suke dgn segera sebelum terlambat ta kisahla bgtau sendiri atau org lain yg tolong bgtau…

    walaupun org tu tak suke aku n die tak layan aku die msti tau aku suke die

    reply comment
  69. 🕔 8:42, 28.May 2009

    murnie

    memang best giler lagu ni…

    reply comment
  70. 🕔 4:36, 03.June 2009

    ~m!$y@~

    lagu ni mmg best…bila dgr lagu ni aku selalu igt bf aku…sbb kami selalu nyayi sama2 lagu ni…hehehe….live him so much…tapi kn…agak ssh nk faham lagu ni kn….kerna sekali cinta…aku ttp cinta!!! hehe

    reply comment
  71. 🕔 16:32, 05.June 2009

    Atylia

    ske dgn lagu ni..wlupun dia terpaksa syg aku. tp aku ttp syg dia..wlupun dia selalu sakiti aku aku ttp syg dia, wlupun dia selalu ketepikan aku, aku ttp syg dia..

    reply comment
  72. 🕔 6:16, 09.June 2009

    rinie

    lgu ni ade mksd kt gua…..memg kne ar….tringt blik dolu2

    reply comment
  73. 🕔 12:58, 09.June 2009

    BILLA

    the song is the best and i feel it…… related to me…meow….meow…

    reply comment
  74. 🕔 1:06, 16.June 2009

    am

    best la lagu ni….memang layan……………………………….

    reply comment
  75. 🕔 8:35, 16.June 2009

    da secret

    oucth!!!
    this song is too too too sedey…..
    wat kan aq misz someone whos in my heart last year….
    so cute this song!!!!like da oters said…this song BESH CANGGAT!!

    reply comment
  76. 🕔 13:55, 19.June 2009

    moon

    pehhh…… best giler r lagu nih….. shahdu jew biler dengar lagu nie kan????????
    x per jangan sesedih niy bau jew lagu tauu…..

    reply comment
  77. 🕔 6:31, 24.June 2009

    kutik

    eeeeeeeee…gelilah aku dengar lagu nie..jiwang tul lah.menyampah rase.
    x de lagu yang menarik ckit ker..?klau aku dgr lagu nie buat aku marah jer.. x lahu lah knpa.mungkin aku teringat kat seseorang kottt….

    reply comment
  78. 🕔 6:35, 24.June 2009

    botak

    lagu nie memang best tapi kadang2 kalau aku dengar naik menyampah cuz buat aku teringat kat seseorang yang aku terlambat lar….

    reply comment
  79. 🕔 17:49, 26.June 2009

    butterfly

    huhuhu…memang sedey giler la lagu nie..buatkn aku ingat balik ngan somebody yg pernah bertakhta kt hati aku..n until now…aku x leh lupakn dia…
    bukan nk layan jiwang karat tp CINTA itu indah…yg x bestnye bila x dpt idup bersama ngan org yg kita cinta ….

    reply comment
  80. 🕔 19:48, 26.June 2009

    Ash

    besh sgt2 lagu nih.. teringat kenangan lame dgn ex dulu .. huhu

    reply comment
  81. 🕔 4:01, 29.June 2009

    kumbang

    mnatnya lgu nih…
    pnuh makna…
    tpi kdang2 cemuih gak…
    apa2 pun layannn….

    reply comment
  82. 🕔 5:38, 03.July 2009

    pndgar truja..

    bez la bk lgu nie..
    lgu yg mmbwa kpda kbhagiaanku..

    reply comment
  83. 🕔 5:44, 21.August 2009

    misSing_pelaNgi

    urmm,,
    n0t bad lar..
    dis s0ng is da 1st ind0n s0ng yg i ske..
    bley than..
    c0ntain meaning that is hard 2 dsribe..
    interesting..
    c0ngrates..

    reply comment
  84. 🕔 17:42, 02.September 2009

    siti

    lagu ni wat ak t’ingtkan org yg ak syg..
    tp die dh tgglkn ak…
    kecewa ye ….
    knape smua ni trjd pd ak!!!!!

    reply comment
  85. 🕔 2:37, 05.September 2009

    saliha aisyah

    bez gler laa lgu nie..jiwang lg..aq ske r lgu nie c0z ad kaitan with myself to s0meone..sdey l0p..huhu..:-*

    reply comment
  86. 🕔 16:24, 05.September 2009

    amin

    best la lagu ni,,,

    reply comment
  87. 🕔 1:37, 11.September 2009

    syasya

    rossa lagu kamu sangat best kalau boleh saya nak awk buat lirik lagu.
    kalau kamu buat album baru saya akan sokong kamu sebanyak seratus peratus

    I LOVE YOU

    reply comment
  88. 🕔 1:41, 11.September 2009

    syasya

    ROSSA LAGU KAMU YANG BERJODOL AKU TERLANJUR CINTA
    SANGAT BEST SANGAT
    SAYA NAK AWAK BUAT ALBUM BARU KALAU KAMU MAU

    I LOVE YOU ROSSA

    reply comment
  89. 🕔 8:30, 17.September 2009

    nurul husna bt md yusof

    rossa lagu mu memang best bangat ya.aku suka lagu mu.i love u rossa.

    reply comment
  90. 🕔 13:54, 26.September 2009

    Anna

    mende lagu ntah…….

    reply comment
  91. 🕔 13:46, 28.September 2009

    anis alyssa

    wahuhhh… best sngat3 lagu nie..

    reply comment
  92. 🕔 6:29, 03.October 2009

    suraya

    lagu nie..bley ar..

    reply comment
  93. 🕔 14:48, 07.October 2009

    L.i.L.Y

    cayok lah..lgu ni mmg best giler…..sapa yg dgr mesti suka thp maximum gila kebabeng…

    reply comment
  94. 🕔 19:22, 15.October 2009

    azfa95

    Best gyler arh lgu nirh…ble aq dgr lgu ni je..msti aq ingtkan sseorg…rndu tol arh kt dy…arp2 dy sht sllu..

    reply comment
  95. 🕔 10:36, 19.October 2009

    baby diamond

    ya la 2

    reply comment
  96. 🕔 10:38, 19.October 2009

    baby diamond

    jiwang karat

    reply comment
  97. 🕔 10:40, 19.October 2009

    baby diamond

    lagu ni sgt2 best & m’asyikkan sm aQ klu aQ dgr lagu ni mst aQ ingt sm s’s'org tau rndu sgt9 sm dia huhuhuhu

    reply comment
  98. 🕔 8:38, 03.November 2009

    eza_fiq

    nice song..

    reply comment
  99. 🕔 8:59, 15.November 2009

    jelita 09

    Lagu ni mmg besh giler!!
    Btl2 tekena ats btg idung aku..
    Kami saling menyinta w/pun hakikatnya sm2 tlh b’punya..
    Parah btl bila terlanjur cinta..

    Hgga kini cinta kami d’ertikan dlm sebuah persahabatan..
    Tp samp bila???I LOVE HIM SO MUCH!!!!!!!

    Huhuhuuuu…

    reply comment
  100. 🕔 9:02, 05.October 2010

    raihana gurls

    lagu ni bestttttt dan menyedihkan aku
    tapi tak pa lagu ni best
    besttttt sangat i love so much
    lagu ni mengigitkan aku kenangan lama aku
    hahahahhahahha…………….
    uhuhuhuhuhuuhuhuu………………….

    reply comment
  101. 🕔 3:31, 17.June 2011

    fatihah tihah

    best giler lagu ni .

    reply comment
  102. 🕔 3:11, 11.October 2011

    lutte

    nice a cool lyrics..like it veru much..

    reply comment
  103. 🕔 3:12, 11.October 2011

    lutte

    reminds me of someone very special..now he s gone forever..

    reply comment

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *