Lirik Lagu Cari Jodoh - Wali Band

Latest Indonesian Song Lyrics

Cari Jodoh

Cari Jodoh

52 Comments 📁 Wali Band 🕔04.October 2009
Cari Jodoh

Tajuk Lirik/Lagu: Cari Jodoh
Artis/Penyanyi: Wali Band

Apa salahku apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
‘tuk jadi pengobat pilu
‘tuk jadi penawar rindu
‘tuk jadi kekasih hatiku

(*)
Timur ke barat selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim duren hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku temukan
Oh Tuhan inikah cobaan

(Korus)
Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

(**)
Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau

Ulang (*)
Ulang (Korus)
Ulang (**)

Ibu-ibu… bapak punya anak
Bilang-bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku.. wooo..oo.oo

(Ulang **)

wooo..oo.oo.. Ku tak laku-laku…
wooo..oo.oo.. Ku tak laku-laku…
wooo..oo.oo.. Ku tak laku-lakuuu…

52 Comments

  1. 🕔 16:03, 18.October 2009

    malaylyric

    sekarang aku di dalam keadaan ini :(
    wooo..oo.oo.. Ku tak laku-laku…
    wooo..oo.oo.. Ku tak laku-laku…
    wooo..oo.oo.. Ku tak laku-lakuuu…

    reply comment
  2. 🕔 13:52, 27.October 2009

    ANIS

    KENAPA?KO TAK LAKU
    KO HENSEM KE TAK

    KALO HENSEM TAK PE JUGAK

    reply comment
  3. 🕔 4:14, 28.October 2009

    PUTERI ARORA

    KALAU MUKA HENSEM TAK PE JUGAK NI MUKA MACAM BANGLA…..MENJATUHKAN MARUAH LELAKI JE……..MEMANG SEMUA LELAKI MACAM TU KE MINTA TOLONG ORANG….KERJA APA?GAJI BERAPA?????HE…3X

    reply comment
  4. 🕔 6:05, 28.October 2009

    Dead

    Smua org ade psangan msing2..cume jodoh je yg lmbat k0t..law x hensem p0n x pe la,brsyukur je kt tuhan ape yg dye bg..

    reply comment
  5. 🕔 6:09, 28.October 2009

    Dead

    Muke x hensem x kn jtuh kn MARUAH LELAKI la..puteri arora,pkir la MATANG SKIT..ni pmikiran cam BUDAK TADIKA JE..

    reply comment
  6. 🕔 6:11, 28.October 2009

    Dead

    To anis-Law muke hensem prangai mcm iblis buat ape..org yg matang dye x pndang rupe hensem ke x..yg penting hati ikhlas..ka pkir la matang..jgn jd kerek

    reply comment
  7. 🕔 12:38, 29.October 2009

    lavendar

    sy stuju 100 pratus ap kta dead 2…
    kita ptot bsyukur pa yg allah bg…
    jngan kutuk sesama mnusia..
    xptot..xptot..

    reply comment
  8. 🕔 4:15, 30.October 2009

    Anis dan Puteri Arora budak baru UP/lepasan spm

    biasalah.. budak-budak baru kenal dunia memang camtu fikiran mereka.. yang fikir hensem.. yang fikir gaji besar.. dia tak fikir bahagia lansung.. ko hingat orang kaya ada banyak masa nak layan korang.. diorang fikir bisnes aje.. sibuk.. diorang boleh dapat 100 anis dan 100 puteri arora.. bawak bmw/merc.. tabur duit skit.. 100 x lagi cantik dari diorang pun boleh dapat. heheh .. dead & lavendar jenis matang…

    reply comment
  9. 🕔 15:29, 30.October 2009

    wan

    btol kata dead…
    duet tu pntg jgk tp kebhgiaan lg pnting dr sgla2…
    klau duet bnyk xbhgia xguna jgk.. s0 pkir la scra matang…

    reply comment
  10. 🕔 3:18, 31.October 2009

    bibah

    lagu ney bez tp kurang kat radio

    reply comment
  11. 🕔 17:09, 02.November 2009

    joekamal

    agak bleh tahan la…
    mel0di nya buat tringat zaman sek0lah je…

    reply comment
  12. 🕔 12:39, 04.November 2009

    asya

    Urm..kecantikan 2 xkan kekal lame..so..bersyukur r seadanya eak..

    reply comment
  13. 🕔 12:33, 07.November 2009

    es-kandar

    saye sokong bibah…..lagu wali band kurang kat radio…..
    saye nak lagu wali band slalu adew kat radio……..
    sapew sokong saye???????

    reply comment
  14. 🕔 1:49, 10.November 2009

    mimah

    lawak r lagu geng korang nie……..setiap kali kiteorang senam robik kt ostel mesti pasg lagu korang……best gler,,,,,,nape korng xlaku?????? smpai nk suh org len cri jodoh tuk korg??????aku xpnah tgok korg sume,,,agk2 korg la,korg ni handsome ke??? anta r gmbr korg kt email aku…….k lah bobyeeeeee awek cun

    reply comment
  15. 🕔 7:18, 13.November 2009

    harith

    aku pon tgh cari jodoh juga mcm penyanyi tu….

    reply comment
  16. 🕔 10:15, 13.November 2009

    daiea

    xpyh cari,,jdh akn dtg jgk..cpat or lambat je..hehe

    reply comment
  17. 🕔 1:28, 14.November 2009

    imran

    sya pon tgh bercinta…………

    reply comment
  18. 🕔 12:33, 16.November 2009

    Khairuneeza

    Cayalah bro!!!!!!!!!!!!!punyalah main best lagu ni.Time kami melancong kat Kudat asik nyanyi lagu ni jerk!!!Kat laptop ku asik lagu ni jerk repeat

    reply comment
  19. 🕔 8:07, 17.November 2009

    JellyPink

    bes kalo b’cinta..
    idup slalu aje epi..
    tap ada jgak x epi coz gado..

    reply comment
  20. 🕔 12:44, 20.November 2009

    balqis

    best bangat lagu kamu wali band….aku mahu bangat bercinta,tapi ada seorang lelaki,,,kacak bangat di sekolah aku suka dia tapi dia terima aku kwn dgn dia sja……………………..!!!!!!!!!!!!!!!bantu aku sih….aku suka dia gok,,!!!!!!!!!!!

    reply comment
  21. 🕔 5:46, 21.November 2009

    eR!n@96

    lagu ni okey sgt…sdp didengar oleh teling sya..tahniah wali band..

    reply comment
  22. 🕔 6:21, 22.November 2009

    al!a

    aku suka sangat lagu awak wali band………..lagu mencari jodoh and mari selawat………………………………aku sokong sangat wali band………………hidup wali band………

    reply comment
  23. 🕔 5:11, 27.November 2009

    nuerulez qalbiez

    best sanagat lagu awak wali band….di sekolah saya ramai sangat murid2 lagu cari codah..
    lagu cari codoh memeng best.

    reply comment
  24. 🕔 6:13, 27.November 2009

    biella

    huhu..
    carik jodohhh….

    reply comment
  25. 🕔 8:06, 27.November 2009

    mya

    bel0m mase tuk akuh cari j0d0h….huhu…tapi kalu dpt 0wkeyh gak tuh..!

    reply comment
  26. 🕔 4:19, 01.December 2009

    oh oh

    ahaks sempoi giler lirik dia….cian tak laku cama cam aku…tapi aku x kisah, sampai jodoh aku kawen…kalo x der…sendiri smpi ajal la gamaknya.Yang penting aku usaha cari coz Tuhan x suka org putus asa..Lagi satu lagu depa yg aku suka tu TOMAT..haha menusuk

    reply comment
  27. 🕔 4:23, 01.December 2009

    ngok ngek

    acu pun cak capat codoh cagi cak cahu cenape. oyang cakap cebab acu cakap celat..cu cebab cak de oyang nak..acu cedih chuchuchu…

    reply comment
  28. 🕔 14:33, 01.December 2009

    sallyna

    ermmm…saya baru tau tentang lagu ni.memang best la!yang paling tak tahan tu siap buat pengumuman..lirik dia sempoi tapi melodi dia sedap.catching gitu.

    bab cari jodoh ni keje kita tapi yang tentukan Allah Taala.yang penting berdoa.
    tak salah kalau kita memilih tapi pemilihan tu kita fokuskan kepada kebaikan dan bukan dari aspek luaran semata-mata.

    reply comment
  29. 🕔 8:51, 08.December 2009

    eaton_88

    lagu2 dri wali mmg best2….
    klu da dgr lagu bru diorg, aku rse anis ngan putri arora tuh
    trus tanam muka diorg kat dlm tanah…

    reply comment
  30. 🕔 14:45, 17.December 2009

    diana

    buat apa lelaki ehsem nnti klau dah kwin popuan gorat plak

    reply comment
  31. 🕔 6:42, 28.December 2009

    amera nisha

    saya skrg tgh cri kekasih pertama ku?dimana dye?

    reply comment
  32. 🕔 10:35, 28.December 2009

    nurhamizah

    siannyeeee mungkin ko x lawa sngt kot…

    reply comment
  33. 🕔 14:45, 29.December 2009

    nuha

    lagu indonesia yang paling best…sampai adik kecik saye pon boleh hafal……..lagu yang penuh mengharap dan berperasaan.lagu malaysia banyak yang tak best…….

    reply comment
  34. 🕔 1:02, 31.December 2009

    pinky

    awat nk cri pkwe hensem2…
    x gune jgk..
    byk yg hensem la x bleh pkai sgt..
    yg kaya???
    hurm…
    rsa nya pown x leyh pkai jgak…
    susah nak cari yg baek..
    aku pnya bf pown x hensem sgat..
    x pyah risau ada prmpuan laen nak kaco ke ape…
    kaya ngan hensem jgan dipandang…
    hati budi tue yg penting…

    reply comment
  35. 🕔 3:01, 31.December 2009

    Syed

    sedap betul lagu ni kan kawan-kawan

    reply comment
  36. 🕔 5:32, 01.January 2010

    me

    nasib baek aku hensem~
    (kata aku dgn gaye macho)
    wakaka~

    reply comment
  37. 🕔 3:12, 02.January 2010

    yaya

    i tink ko tak lah ensem mane so memang lah tak laku

    reply comment
  38. 🕔 1:35, 05.January 2010

    bujangsenang

    sedap lagu ni…mmg kena ngan aku yg tgh cr calon..tp x jadi2..emm siapalah nak kan aku ni… Gatal sgt… Semua pempuan xnak yg gatal kan…..

    reply comment
  39. 🕔 1:38, 05.January 2010

    bujangsenang

    hati budi je x cukup….sbnrnya..ekonomi kena kukuh gak..maklumlah harga brg semua naik…emm kalau pki cinta je x bole nak beli pape…

    reply comment
  40. 🕔 13:33, 07.January 2010

    TASYA

    mane bole.ko x pikir ke???????????????????
    lu pikirla sendiri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    reply comment
  41. 🕔 7:54, 08.January 2010

    lisa

    This song was to verry dulcet. I respeck you who create this song. Why you stil TAK LAKU-LAKU ? You will LAKU-LAKU when this song was popular. Popular ? Yes ! Because YOU ARE REALLY POPULAR TO ME. Btw i LOVE LIKE this song =)

    reply comment
  42. 🕔 4:33, 09.January 2010

    anwar

    Hai ini sapa. nama awak sapa. awak tinggal di mana?

    reply comment
  43. 🕔 4:49, 09.January 2010

    LIYANA

    HAI NAPE TAK BALAS HA BALAS LE NANTI NAK BALIK DAH TOLONG LA BALAS AWAK KAT MANA NI TENGAH BUAT KEJER KE. AWAK KEJER APA TOLONG CAKAP YE KALAU AWAK TAK BALAS NANTI SAYA TAK NAK KAWAN AWAK ADILAH OK BYE SAYA NAK BALIK NI PETANG KARANG BALAS PUKUL 2.30 PM OK BYE. . . . . . . . .

    reply comment
  44. 🕔 5:51, 13.January 2010

    rahmah single

    hai…. u all bole join, n i bosan x da teman nak borak ada sape yang sudi…..

    reply comment
  45. 🕔 3:44, 23.January 2010

    wali band

    hai…..

    reply comment
  46. 🕔 7:06, 28.January 2010

    nadialif

    cinta adalah sesuatu yang tak ternilai.
    cinta sukar dicari kerana ia cinta yang sejati.
    jika cinta itu mudah dilafazkan,
    lepaskanlah cinta itu kerana 90% dari madah cinta itu adalah palsu belaka.
    percayalah…..

    reply comment
  47. 🕔 14:32, 10.February 2010

    hidup selamba

    seronok giler dgr lagu nie..
    rsa mcm nk lompat jer..
    go..go..caiyok..wali band
    psti aku akn doakn kamu wali band agr lbih mantap
    kamu semua yang diatas 2 cpt2 dipertemukan jodoh..
    dan juga
    harap hubungan aku dgn dia akn kekal shngga akhir hyt..
    amin..kamu semua pun doakn aku yer..

    reply comment
  48. 🕔 1:26, 15.February 2010

    qama

    dead,jgn ckp besar kau tu pun laki .pompuan pun ada maruah.yg anis ngan putri arora 2 yg ni cuma lagu je.

    reply comment
  49. 🕔 13:00, 23.March 2010

    maisarah

    hai saya suka lagu ini

    reply comment
  50. 🕔 18:12, 28.May 2010

    naila

    ensem x ensem tpi klu hensem prangai cam orag bangang tak payah law nak tnjk mcorrrr lelaki mua x stya dpn mta ckp syg blakang mata selingkuh ngan betina lenn hem arap satu ari nanty lelaki akan rsa smua yg cewek2 rsa begitulah arp nya

    reply comment
  51. 🕔 2:45, 06.August 2010

    ira

    Saya tak suka lagu ni tak sedap langsung

    reply comment
  52. 🕔 3:10, 14.April 2011

    roserozel

    oooooo kenape tak laku kesian batul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    reply comment

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *