Tobat Maksiat (Taubat Maksiat)

Tobat Maksiat (Taubat Maksiat)

18 Comments 📁 Wali Band 🕔10.February 2010
Tobat Maksiat (Taubat Maksiat)

Tajuk Lirik/Lagu: Tobat Maksiat (Indonesia) / Taubat Maksiat (Malaysia)
Artis: Wali Band

Dengarlah hai sobat
Saat kau maksiat
Dan kau bayangkan ajal mendekat
Apa kan kau buat
Kau takkan selamat
Pasti dirimu habis dan tamat

Bukan ku sok taat
Sebelum terlambat
Ayo sama-sama kita taubat
Dunia sesaat
Awas kau tersesat
Ingatlah masih ada akhirat

Astafighrullahal’adzim

(*)
Ingat mati, ingat sakit
Ingatlah saat kau sulit
Ingat-ingat hidup cuma satu kali
Berapa dosa kau buat
Berapa kali maksiat
Ingat-ingat sobat ingatlah akhirat

Cepat ucap astafighrullahal’adzim

Pandanglah ke sana
Lihat yang di sana
Mereka yang terbaring di tanah
Bukankah mereka
Pernah hidup juga
Kita pun kan menyusul mereka

Astafighrullahal’adzim

(Ulang *)

Cepat ucap astafighrullahal’adzim

(Ulang *)

Cepat ucap astafighrullahal’adzim
Cepat ucap astafighrullahal’adzim

18 Comments

  1. 🕔 12:56, 20.February 2010

    nuha

    saya tak pham rentak lagu ni macam mana . setiap hari saya suruh kawan saya tolong nyanyikan lagu ni but saya masih lagi x faham

    reply comment
  2. 🕔 12:30, 01.March 2010

    asfarinah as

    saya sgt suka ngn lagu nie bab ia menceritakan jalan hidup kita…dan bez sgt2….

    reply comment
  3. 🕔 13:07, 04.March 2010

    fahmie

    boring aaaaaaaaa tolong la aja lagu ni

    reply comment
  4. 🕔 3:17, 06.March 2010

    fara

    ak minat siot lgu nie coz mcm kna ngan diri ak..tp direct lpa rntak ea..

    reply comment
  5. 🕔 3:19, 06.March 2010

    fara

    ak mnat siot lgu nie coz kna ngan diri ak..tp direct lpa rntk ea..

    reply comment
  6. 🕔 11:43, 01.April 2010

    Hidayah

    best laa lgu ni……..lgu ni brknaan ngan dri ak gak……………….stiap ari aku nyanyi………..

    reply comment
  7. 🕔 8:07, 15.April 2010

    Suhaiti

    hai pe khabar wk sihat ke?

    reply comment
  8. 🕔 9:00, 15.April 2010

    ZAFIRAH

    SYA SKA LA LGU NI………KLAU BLH SYA NK AWK BRKAN NM PNH AWK LEH X?

    reply comment
  9. 🕔 13:39, 26.April 2010

    isya

    Bez giler arh lg neh…kalau ada kat henfon aku yg bentuk chocolate tu…setiap ari aq dengar…smpai nak hancur henfon tu pon buleh jadi…

    reply comment
  10. 🕔 4:26, 09.June 2010

    noor fatin fazieanatul laila

    saya ska lgu niey…………….tlong la ajarkan lgu niey kat saya

    reply comment
  11. 🕔 4:30, 09.June 2010

    noor fatin fazieanatul laila

    hey,,,,apa kabar,,,shat,,,bley berknalan x,,,,,name awak cpw ekk

    reply comment
  12. 🕔 16:38, 09.June 2010

    hazman

    best gile!!!!!!!!!!

    reply comment
  13. 🕔 13:50, 22.August 2010

    natasya

    best gila lagu ni……………………………………………………..

    reply comment
  14. 🕔 6:22, 28.August 2010

    amirahusna

    memang best………….

    reply comment
  15. 🕔 12:31, 25.September 2010

    khan

    hhahaha mantop

    reply comment
  16. 🕔 12:45, 13.December 2010

    muhd nadjmi

    lagu ni memang best……sangat

    reply comment
  17. 🕔 6:58, 05.January 2011

    nor athirah awang khalib

    lagu ni ada pengajaran

    reply comment
  18. 🕔 14:47, 04.November 2011

    nurul asma

    saya orang yang minat sekali wali band ni tau….saya suka sangat lagu nie….

    reply comment

Got something to say?

Your email address will not be published. Required fields are marked *