Lirik Lagu Satu Impian - Dayana

Latest Malay Song Lyrics

Satu Impian

Satu Impian

126 Comments 📁 Dayana 🕔30.January 2010
Satu Impian

Tajuk Lirik/Lagu: Satu Impian
Artis: Dayana Idola Kecil 2

Di sini aku mencari
Akhirnya aku temui
Kuntuman asmara berbunga di hati
Kau dan aku berjanji

Dan ternyata sudah bayang dicipta
Berbalas tanpa ada dusta
Menerusi hati
Berserak rasa
Sebalik udara

Inilah erti pengorbanan
Kasih yang kuberikan
Kisah hidup yang masih panjang
Kucari jalan kesudahan
Satu impian



126 Comments

  1. 🕔 8:16, 07.February 2010

    naen

    best la gak lagu nie

    reply comment
  2. 🕔 6:24, 19.February 2010

    emy

    lirik lagu ni..cam bg smngat..hehe

    reply comment
  3. 🕔 8:36, 06.March 2010

    muhammad faeez

    dayana memang cuets gila,and azzam

    reply comment
  4. 🕔 5:38, 17.March 2010

    NUR AYUNI BINTI YUNUS

    BEST SGT

    reply comment
  5. 🕔 13:53, 19.March 2010

    nurul jannah

    sedap sungguh suara dayana……… merdunye!!!!!!!!!!!!!! & dayana cute sangat

    reply comment
  6. 🕔 8:32, 21.March 2010

    zura

    ehm,bleh la jugak lgu “dayana”…tp,lgu coklat dan bunga lgi best..muah….

    reply comment
  7. 🕔 8:35, 21.March 2010

    miera

    x kisah la apepepOwn lgu 2 mmg best..lgu “coklat dan bunga pOwn best gak…

    reply comment
  8. 🕔 4:40, 22.March 2010

    ayu

    dayana cute sgt………akak minat kt dayana..suare best gler…

    reply comment
  9. 🕔 7:12, 23.March 2010

    K9

    mmg best ar lagu ni
    trsntuh hati aku dgr
    kalu mcm ni la mmg patut pun dia dpt 1st place dlm idola kecil 2

    reply comment
  10. 🕔 12:25, 01.April 2010

    ieya

    mmm…..best arr lgu ni………..

    reply comment
  11. 🕔 2:42, 05.April 2010

    fanny

    huRmmmmmm …….
    lgu ney mmg mnyayt aty ,,,
    n lgu mmbawa kjayaan …
    yg tuRH ur dayana mng ,,,

    reply comment
  12. 🕔 14:10, 07.April 2010

    farah sofiya

    dah leh apal dh lagu ni.
    best and menyayat aty giler.
    congrate dayana.
    sume dak pompuan skpg1 darjah 6 dah leh
    hapal termasuk farah.

    reply comment
  13. 🕔 2:18, 08.April 2010

    azjane

    sdEy pom ada gak bilE dgr lgU nEyh..hehe

    reply comment
  14. 🕔 11:54, 12.April 2010

    anis najihah bt nadzri

    dayana sy nk minta nomber telip0n bleh ………

    dan dayana cute …… dayana muka sama cam fienaz

    dayana awak memang boleh capel ngan azzam yang ensem tu…..

    jg marah ye bye…..

    reply comment
  15. 🕔 5:08, 13.April 2010

    wanie

    em lau sy nyanyi ag cdap..?

    reply comment
  16. 🕔 14:08, 13.April 2010

    hanie

    cutenye dayana dan azzam

    reply comment
  17. 🕔 8:56, 17.April 2010

    tqa hannani

    sedap ar lg nie..

    reply comment
  18. 🕔 8:56, 17.April 2010

    tqa hannani

    best..a

    reply comment
  19. 🕔 8:32, 24.April 2010

    adibah

    saya suka lagu nie sangat sangat dan saya sayang abang saya

    reply comment
  20. 🕔 16:09, 01.May 2010

    elize

    Dayana and Azzam is the best forever

    reply comment
  21. 🕔 16:11, 01.May 2010

    elize

    Dayana tanya awk sesuatu leh tak?Awk ngan Azzam tue ade pape ke?

    reply comment
  22. 🕔 17:29, 02.May 2010

    nur khairun nisa

    mber sy ska sgt nyanyi lgu nie ta0….

    reply comment
  23. 🕔 9:17, 03.May 2010

    esty rahmawati

    kak rasa kan dayana ada facebook kan nanti jangan lupa hantar lirik ni kat facebook akak ye semoga dayana maju jaya di hari akan datang k lagu lirik ni best sangat sebab kena dengan suara dayana yang merdu tu sama dengan azzam azzam dan dayana macam boyfriend dan girlfriend

    reply comment
  24. 🕔 9:22, 03.May 2010

    athirah farhana

    hai dayana cutenya muka dayana sama macam ain dan azzam kalau ada lirik lagu azzam ke …ainke…bagi tau kat akak ye tapi akak rasa dayana memang patut menang sebab ……suara dayana merdu sekali dengan suara azzam dan ain k tujelah pesanan akak semoga maju jaya DAYANA ,AZZAM DAN AIN BEST GILA

    reply comment
  25. 🕔 13:34, 26.May 2010

    izzah aliah

    dayana and azzam sesuai sngt…..

    reply comment
  26. 🕔 12:43, 31.May 2010

    nayli

    saya suka dengar lagu ni saya harap dayana buat album ye

    reply comment
  27. 🕔 9:19, 01.June 2010

    nana

    woi,jan ingt sore ko best sgt smpai aq gdoh ngn pkwe aq dak kcik

    reply comment
  28. 🕔 23:37, 03.June 2010

    Kiehara

    dayana sore awk bez gler.
    congrate sbb mng 1 place lm ik2.
    akak skg dayana 4eva.

    reply comment
  29. 🕔 23:39, 03.June 2010

    EyRa 14

    dayana sore awk bez gler.
    congrate sbb mng 1 place lm ik2.
    akak skg dayana 4eva.
    camat maju jaya!

    reply comment
  30. 🕔 16:39, 05.June 2010

    hadI!

    suara dayaNa mmNg cooL gIlEz……
    abNg sEntIasa sOkng dayaNa????
    byEEEeeeeeee…..I l0vE yoU??##@@

    reply comment
  31. 🕔 9:15, 09.June 2010

    isya

    best gak lagu nie….Dayana,saya nak berkenalan ngan awak leh x?

    reply comment
  32. 🕔 12:03, 09.June 2010

    aida

    salam , dayana aida ni , saya tahu awk tak kenal dengan saya tapi kita tetap boleh berkenalan kan ? dayana saya sangat teruja apbila melihat awk nyanyi tau . awk nyanyi macam bukan umur 10 tahun , macam sudah menjadi penynyi tetap . dayana awk ada email tak ? kalau ada boleh saya minta yerrr . no telefon ada ? kalau ada saya pun nak juga .

    reply comment
  33. 🕔 12:50, 10.June 2010

    mayra

    best ar lagu ney..akak cuke ar dgr suara dayana yunk serak2 bsh tue..he6..

    reply comment
  34. 🕔 3:12, 13.June 2010

    bdk cool...

    saye teringin nak tengok dayana pakai tudung….saye jugak nak mntk no dayana,bleh x?????????

    reply comment
  35. 🕔 3:19, 14.June 2010

    nurul maisarah

    hai,dayana!really miss your voice…awak tahu,saya ni pelajar mrsm langkawi! saya selalu nyanyi lagu awak dalam bnilik.saya pun suka nyanyi macam awak dan memiliki suara yang lunak.malangnya…parentz saya melarang keras saya untuk nyanyi.kekadang,timbul rasa cemburu yang menebal dalam hati tengok family awak sokong awak.tapi,…takpe la.anyway,good luck tau!

    reply comment
  36. 🕔 3:22, 14.June 2010

    nurul maisarah

    heran arr..nape ek owg suke mntk 6ber artis?kecian dayana…kene layan peminat dye!anyway,g00d luck arr!

    reply comment
  37. 🕔 3:25, 14.June 2010

    gloomy girlz

    setiap yang dilakukan hendaklah dari hati.setiap yang dayana tuturkan sampai kat akak.i love u,dayana!

    reply comment
  38. 🕔 16:46, 14.June 2010

    ct azwanee

    dayana cut laa.. nme akak wanie.. dulu akak pernah men chat gan dayana.. ley x akak nk jd kan dayana adek angkat akak.. ramai org kata dayana cut tp mmg betol dayana cut.. suara dayana best.. akak suka suara dayana..leyh x akak nk nombor tepon dayana..? lehy laa.. k laa.. bye dayana.. i luv u just my sister.. i so miss u.. bye..

    reply comment
  39. 🕔 13:46, 15.June 2010

    yana

    erm…bes lagu ni…jiwang karat…lagu yang slow….owang nyer jugak cute…whatever is it… mmg syok r dgr…

    reply comment
  40. 🕔 8:28, 17.June 2010

    nur delaila bt mohd azhari

    lgu ni sngat BEST n dayana n azzam cngt CUTE

    reply comment
  41. 🕔 10:48, 17.June 2010

    wani saiuti

    lagu dayana mmg best….gud luck…4 u n azzam

    reply comment
  42. 🕔 2:22, 19.June 2010

    nur delaila bt mohd azhari

    lagu dayana agk best n adk cya clalu nyanyi lgu ney

    reply comment
  43. 🕔 11:34, 22.June 2010

    nazmi hakim

    hebat gak dayana ni cute pulak tu hebat tu dapat nombor 1st.

    reply comment
  44. 🕔 1:05, 24.June 2010

    dea,diela

    best tau lagu ni

    reply comment
  45. 🕔 9:34, 24.June 2010

    noor syafiqah

    sedap nye suara dayana dan azzam hai abang azzam dan kak dayana dah lama tak dengar suara akak dan abang saya darjah 2 masa [2010]

    reply comment
  46. 🕔 5:17, 28.June 2010

    shasya

    best giller

    reply comment
  47. 🕔 5:18, 28.June 2010

    shasya

    azzam smart ngat awk kenang saye

    reply comment
  48. 🕔 1:25, 29.June 2010

    surinafaradhiya

    besy giler lagu dayana ni tau rugi tak dengar

    reply comment
  49. 🕔 5:16, 02.July 2010

    likafong

    wei nyanyi elk2 kit nie lagu aku

    reply comment
  50. 🕔 2:53, 03.July 2010

    SHAHNI

    hai

    reply comment
  51. 🕔 6:03, 03.July 2010

    ira syahirah

    bleh thn best lg ney

    reply comment
  52. 🕔 5:37, 13.July 2010

    asfarina afzan

    mmg best lg ni..:D

    reply comment
  53. 🕔 12:25, 13.July 2010

    nur aliah afikqah

    hai,dayana nak 6ber fon boleh

    reply comment
  54. 🕔 12:47, 13.July 2010

    nur aliah afikqah

    dayana……kirim salam kat arill tau bleh mntak 6ber tel arill tak

    reply comment
  55. 🕔 15:59, 16.July 2010

    faris

    aku syg dayana n awek aku suruh kirim salam kat arill.kwn2 di skolah aku minat dayana,azzam,ain n arill.So, tlg sampaikan salam kat diorang.aku minat dayana sbb dia comel.

    reply comment
  56. 🕔 13:54, 19.July 2010

    zulaina

    hai dayana awak ni cute arr boleh jadi best friend…. saya suka kat awak sy dh hafal sume lagu awk tau i luvu dayana forever as my friend…..

    reply comment
  57. 🕔 6:02, 20.July 2010

    syifa nabila

    lagu ni best la juga erk…….tapi dayana mmg cute….semoge berjaye dalam nyanyian

    reply comment
  58. 🕔 3:44, 25.July 2010

    auf thaqif

    dayana cute sangat saye suke lagu awak.

    reply comment
  59. 🕔 11:35, 27.July 2010

    NAR FADILAH TASYA FADLI

    huiiiyooooooo…..best gilerrrr-gilerrrrr………good luckkk………..smile always….

    reply comment
  60. 🕔 15:22, 28.July 2010

    DAYANA

    AME TITE CAM SAME JE NGAN PENYANYI SEBENAR,PELANDUK 2 SERUPA
    HA…HA..HA

    reply comment
  61. 🕔 15:24, 28.July 2010

    YANE CIKEBUM

    HAI DAYANA ,KO CUK

    reply comment
  62. 🕔 15:28, 28.July 2010

    YANA CIKEBUM

    HAI DAYANA ,KO CUKE KAT AZZAM KER?KALAU CUKE CKP CUIKE? KIM CALAM KAT DIE..KALAU NK TAU KITORANG MINAT GILER KAT KAU. NK AUTOGRAF LEH TAK,GAMBAR SEKALI EK.BYE,TIDO DULU EK.

    reply comment
  63. 🕔 4:55, 31.July 2010

    nadi@

    hai blh sye nk berkenalan?????????????

    reply comment
  64. 🕔 7:46, 31.July 2010

    Atiqah_cute

    Dayana ni cute,baik,korang jgn ckp yg x elok kat dayana ni,x baik tau die sedare aq dlm islam

    reply comment
  65. 🕔 8:14, 01.August 2010

    intan eishazeira

    lagu dayana memang best , dayana cute sangat,….. tak macam dayana kat SMK RAJA LUMU KLANG yang akak kenal tu dia gedik giler suara die macam katak ….. perasan pulak tu ADA DIE KATA SUARA DIE LAGI SEDAP DARI DAYANA IK2 KITE NI ;NAMA DIE IALAH DAYANA IZZATI

    reply comment
  66. 🕔 8:57, 05.August 2010

    izzham

    azzam dan dayana bes gile lgu dia

    reply comment
  67. 🕔 7:42, 06.August 2010

    syafa

    syg kmu0…!!!!!!!!!!!mama aida da xd fb lg ke dayana??????b0rink xd mama aida,dayini, n dalili laa……ap2 p0n syg kmu sume!!

    reply comment
  68. 🕔 6:18, 28.August 2010

    SYIDA

    CONGRATULATION,DAYANA………………………

    reply comment
  69. 🕔 3:44, 18.September 2010

    Farah

    Bleh bla lagu ni mnyampah aku dengar!

    reply comment
  70. 🕔 10:25, 19.September 2010

    Farah

    Korang tau tak dyana tu suara dia mcm aym brak kapur tau tak!agknye lah korang ni kne sampuk tak

    reply comment
  71. 🕔 11:10, 21.September 2010

    nur afifah

    dayana best lah lagu awk

    reply comment
  72. 🕔 4:59, 26.September 2010

    amira

    ermmmmmmmmmmm

    reply comment
  73. 🕔 2:46, 03.October 2010

    aniz

    lirik lagu ni mcm ad yg slh je….
    klow dtgk btol2 la…..huhuhu

    reply comment
  74. 🕔 5:07, 05.October 2010

    cyg kamOO

    bezt gLer lgu niE!!

    reply comment
  75. 🕔 0:32, 06.October 2010

    ayG fadhil...

    lagu nie cam bg smgt sgt….. sdp lgu nie….
    aytnyer lawa owg nyer pown lawa…..huhuhuhuhu

    reply comment
  76. 🕔 2:09, 07.October 2010

    yunk

    dayana are so cute and nice girl

    reply comment
  77. 🕔 14:53, 12.October 2010

    Izzaty izzany

    Dayana sya syok le pulk kt awk . Mintk no tel leh tk

    reply comment
  78. 🕔 12:48, 13.October 2010

    amira

    dayana apa cita2 awak bila besar nanti…?

    reply comment
  79. 🕔 1:10, 27.October 2010

    elli

    best sangatttt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    reply comment
  80. 🕔 15:33, 05.November 2010

    mira

    dayana akak nak tanya dayana duk tengah couple dgn siapa skarang…………..dayana couple dgn arill sesuai sangat jangan couple dgn azzam yer sbb x sesuai dgn dayana……azzam sesuai dgn fienaz

    reply comment
  81. 🕔 1:44, 06.November 2010

    eyqa

    dayana cutelh…kalau dayana couple ngan azzam…baru sesuai…truskan nyanyian anda…sy akan trus sokong dayana..

    reply comment
  82. 🕔 12:09, 09.November 2010

    eyka

    dayana nie macam kembar dgn fienaz

    reply comment
  83. 🕔 0:14, 11.November 2010

    an!s

    btol gak uh ckp eyka…. dayana dgn fienaz cam kembar plak…
    kdg2 anis keliru gak….huhuhu

    reply comment
  84. 🕔 8:58, 12.November 2010

    eyka

    dayana makwe azzam

    reply comment
  85. 🕔 6:26, 21.November 2010

    aziemah

    sedap,,,………

    reply comment
  86. 🕔 5:21, 22.November 2010

    eyka

    dayana pernah datang tak kelantan masa hari raya haji yg ketiga……..nama kampung tu kg tok dosah…….dayana akak ada nombor dayana masa tu dayana pakai baju kurung warna biru kan

    reply comment
  87. 🕔 5:51, 02.December 2010

    liyana

    saya suka lagu dayana.saya brasal dri n.9.saya tau umh dayana.kt senawang kn.insyaallah thun dpn,saya akn masuk ik.

    reply comment
  88. 🕔 5:55, 02.December 2010

    liyana

    dayana klau leh dtng lh umh caye.umh caye dkt je ngan umh dayana.caye p0n minat fienaz gk.fienaz cangt sesuai ngan azzam.

    reply comment
  89. 🕔 6:14, 02.December 2010

    liyana

    caye nk ckp cikit,saya punye hobi menyanyi.caye p0n masuk acara menyanyi di sekolah tau.sekolah saya di sktpj n.9.saya prnh nampak dayana kt senawang n.9.

    reply comment
  90. 🕔 6:20, 02.December 2010

    aliah

    tol ckp liyana tu.dia cuke cngat menyanyi.kt sekolah dia lah yg popular kt sekolah.saya p0n mnt dayana n fienaz

    reply comment
  91. 🕔 6:23, 02.December 2010

    ain

    caye nk ckp kalo siapa lh nak ngutuk artis ik kita nie baik x pyh.insaf je lh………..

    reply comment
  92. 🕔 6:28, 02.December 2010

    irma

    caye mint cangat ngan dayana.saya nk jadi mcm dayana tapi my mother kte suara 2 sedap ke.what ever lh.yg pnting i luv you………………………………………..
    cemoga brjaye……………………………………..

    reply comment
  93. 🕔 8:45, 15.December 2010

    farah

    dayana ILOVE YOU awak nie cute la dengan finaz ok muah
    bye bye………….

    reply comment
  94. 🕔 5:45, 06.February 2011

    hafizul

    lagu aq x suke sebab orng nyer x cntik …………….

    reply comment
  95. 🕔 5:33, 11.February 2011

    farah jazlina

    dayana..cute n the best<3<3<3!!!

    reply comment
  96. 🕔 11:45, 26.February 2011

    sitiaminah

    best gile ….

    reply comment
  97. 🕔 10:10, 05.March 2011

    HANI

    DAYANA KAU DGN AZAM ADA PEPE KE

    reply comment
  98. 🕔 12:55, 07.April 2011

    fienaz

    dayana mmg cute…cam saye

    reply comment
  99. 🕔 7:34, 15.April 2011

    amirul ashraf bdax cool

    suare dayana memang sdap lar…. klah wada ik… :D

    reply comment
  100. 🕔 8:34, 23.April 2011

    yana

    dayana,azzam,ain n arill cutes sangat <3 <3 <3 <3

    reply comment
  101. 🕔 12:07, 23.April 2011

    liennda amdan

    lagu ni memang best .

    reply comment
  102. 🕔 18:24, 01.May 2011

    aien

    ape nie salah la pt0t nyer sebalik kilauan mutiara bukan udara…….

    reply comment
  103. 🕔 6:45, 08.May 2011

    iema

    best la lgu nie………………………….

    reply comment
  104. 🕔 11:40, 08.May 2011

    iema

    mke awk mcm fienaz

    reply comment
  105. 🕔 11:45, 11.May 2011

    iqmal

    dayana leh x minta 6bor tpon awk…………………….hehehe

    reply comment
  106. 🕔 11:46, 11.May 2011

    azzam

    i love u dayana……………muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    reply comment
  107. 🕔 5:08, 13.May 2011

    iqmal

    suara dyana mrdu sngat………………………………………………..

    reply comment
  108. 🕔 5:51, 13.May 2011

    lya husna

    dayana is very good……hehehe

    BEST GOOD…….LYA HUSNA

    reply comment
  109. 🕔 13:27, 17.May 2011

    mudihah

    hai dayana,awk nie cute le suara awk nie merdu le nak k,nalan leh,ada 6ber fon x klau ade saye nak m’nte leh x?

    reply comment
  110. 🕔 12:48, 17.June 2011

    Azzam ik2 fand club

    Padamu kuharap
    kau hadir dalam hariku,
    Agarnya kau tahu betapa kucinta padamu,
    Setiap masa seolah ada disisi,
    Kasih padamu takkan pernah padam,

    Sayangku, hanya engkau dihati,
    Jiwaku ini kosong tanpa pelukanmu,
    Oh belaianmu..

    Kasih, kita ditakdirkan bersama,
    Takkan engkau kupersiakan,
    Walau terkadang hati mudah terusik olehku..

    Selagi ada nyawa,
    seluruh daya kan kupastikan kau gembira,
    Segala cinta dan saat bahagia, oh ibu…
    Ke akhir hayatku..

    Oh ibu..
    Ibu…
    ( Ulang )

    Dipetik Oleh Sabrina

    Labels: Lirik Lagu Kekasihku

    Penebit:Azzam ik2

    reply comment
  111. 🕔 12:51, 17.June 2011

    Azzam ik2 fand club

    Selamat datang semua peminat setia Azzam semoga sentia bersama Azzam

    reply comment
  112. 🕔 8:11, 25.June 2011

    rasidah

    hai azzam saya peminat awak buat apa.

    reply comment
  113. 🕔 6:09, 26.June 2011

    atikah

    hai azzam kawan saya peminat awak.awk buat ape

    reply comment
  114. 🕔 6:16, 26.June 2011

    izzah syahirah bt mohd faizal

    hai saya izzah saya n tanya hg suara hg sedap daripada dayana.No. Telepon saya;017-4722318

    reply comment
  115. 🕔 10:39, 09.July 2011

    ain anisa

    apa diorang buat :taipucam:

    reply comment
  116. 🕔 10:41, 09.July 2011

    ain anisa

    :(
    :)
    <3
    :*

    reply comment
  117. 🕔 10:42, 09.July 2011

    ain anisa

    :D

    reply comment
  118. 🕔 10:42, 09.July 2011

    ain anisa

    APA LAGI

    reply comment
  119. 🕔 9:27, 13.July 2011

    nurul izzah

    I LOVE YOU DAYANA YOU ARE VERY PRETTY GIRLS IN THE WORLD

    reply comment
  120. 🕔 7:29, 02.October 2011

    noor farah hanim

    bestnya lagu nie :) :) :) hi,hi,hi

    reply comment
  121. 🕔 10:06, 27.October 2011

    dayana

    time kasih jelah….(-)

    reply comment
  122. 🕔 8:17, 12.November 2011

    izzah syahirah

    Askum.Hai nama izzah aq sk minat Azzam danDayana

    reply comment
  123. 🕔 4:24, 24.November 2011

    budak baekk

    lagu ni BUKAN BEST PON.x seronok.napelah dayana yang menang patut nya azzam……..

    reply comment
  124. 🕔 12:34, 16.December 2011

    izzah syahirah bt mohd faisal

    askum.Hai izzah aq mnt dayana dan azzam

    reply comment
  125. 🕔 12:39, 16.December 2011

    ain najwa bt mohd faisal

    hai saya ain najwa klu awk bleh panggil saya ain ang x pyh lyn die tu org x btul

    reply comment
  126. 🕔 2:02, 20.January 2012

    Ain najwa bt Mohd Faisal

    Askum.saya ain najwa.Saya mnt sgt Azzam Dan Dayana krna Saya Dan Adik Saya mnt sgt lagu tu.

    reply comment

Got something to say?

Your email address will not be published. Required fields are marked *