Menentang Perjodohan

Menentang Perjodohan

21 Comments 📁 Ferhad Najib 🕔08.April 2008
Menentang Perjodohan

Lirik/Tajuk Lagu: Menentang Perjodohan
Penyanyi/Artis: Ferhad Najib

Jalinan cinta kasih kita
Yang kita rajuk berdua
Kini tinggal kenangan
Menolehkan rias luka
Ku merana…
Namun..Kan ku cuba
Untuk tenangkan jiwa hadapinya

*
Ku cuba berjalan sendiri
Hati suara yang menjelma
Ikut isyarat hati
Tetapkan menggetar jiwa yang merana
Kasih..Kan ku cuba
Untuk melupakanmu
Namun ku tak mampu

(Korus)
Dengarkanlah duhai kasih
Cinta di hati hanya untukmu
Tak bisa pindah ke lain hati
Walau jodoh dari orang tua

Percayalah duhai kasih
Ku menentang perjodohan ini
Hanya dirimu yang ku cintai
Jangan pergi meninggalkan aku

Kembalilah kasih
Kita buka lagi lembaran baru
Berdua kita rajuk hati
Yang hampir terluka

Ulang *

21 Comments

  1. 🕔 1:27, 12.June 2008

    delaila

    saya nak lagu menentang perjodohan-ferhad najib di emailkan ke e mail saya boleh tak?saya dah lama minat gilerr dgn lagu ni….tp tu lah radio yang siarkan lagu ni macam tak tahu jer bahawa lagu ni memang power …nak mintak tolong sgt2…please…..dah lam saya nak dgr lagu ni,tapi hampa…bila hampir kesemua stesen radio tak de mainkan lagu ni, seingat saya hanya satu radio iaitu Radio RMJB 104.1 sahaja yang pernah keudarakan lagu ni….harap dapat bantu saya…

    reply comment
  2. 🕔 3:54, 19.June 2008

    admin AUTHOR

    hai delaila,

    Sila check email :)

    reply comment
  3. 🕔 4:13, 24.June 2008

    zulualpha

    hi..may i request some lyrics?
    FEBIANS – KEHANCURAN,
    EVANATASHA
    KEPADAMU KEKASIH HATI
    LEON- MERISIK RINDU
    SPIRANZA- LAFAS CINTA
    ELLA- TIADA TANGIS LAGI
    RIO- APA SEBABNYA
    PEARL- IKHLAS MERINDUI
    AKU YANG MERASA SAKITNYA
    UK- CINTAKU
    VAGRANT- KERANA TAKDIR

    WITH MY PLEASURE..
    THANK YOU..

    reply comment
  4. 🕔 15:13, 16.June 2009

    uia_dhati

    nak lagu menentang perjodohan

    reply comment
  5. 🕔 23:38, 17.June 2009

    admin AUTHOR

    Saya dah upload mp3 lagu Menentang Perjodohan dalam youtube. Boleh tengok kat sini:

    http://www.youtube.com/watch?v=WFRfR82hjSI

    reply comment
  6. 🕔 2:12, 04.October 2009

    dialah aku

    saya nak lagu asmara ini nyanyian fazli.tak dapat2………

    reply comment
  7. 🕔 9:29, 05.October 2009

    admin AUTHOR

    Asmara ini – Fazley

    reply comment
  8. 🕔 2:31, 23.October 2009

    zara

    leh mtk lagu baru x admin?klu blh sy nak lagu NAIZLE-PENDETA.versi studio pnyr.klu ad,tlg email lgu 2 ke email sy.tq admin

    reply comment
  9. 🕔 19:55, 17.December 2009

    zam

    ada sape tak yg boleh tlg emelkan video lagu ni untuk saya
    momok_lion@yahoo.com

    reply comment
  10. 🕔 12:29, 30.March 2010

    admin AUTHOR

    Kepada semua peminat muzik, sekiranya ingin buat request lirik atau lagu sila terus kunjungi ke halaman Facebook kami di:

    http://www.facebook.com/liriklagu

    Salam ceria..

    reply comment
  11. 🕔 15:55, 20.April 2010

    kecix

    bro lgu niyy lgu 90 an ker..

    reply comment
  12. 🕔 7:44, 17.June 2010

    ama gurlfrenz

    hurm sedih nyer lagu nie…layan beb;(

    reply comment
  13. 🕔 9:17, 16.July 2010

    fiezza iza

    best gile r lagu nie……………..ad kne mengena dgn kisah silam sy…….tp semua dah berakhir……

    reply comment
  14. 🕔 5:00, 30.July 2010

    susanne

    suka sangat bile i dengar lirik lagu ini… maksudnya mendalam.. ley tak kamu email pada saya

    reply comment
  15. 🕔 7:13, 17.August 2010

    mamat

    sdap lagu ni bohhhhhh..tgkap leleh org kato.

    reply comment
  16. 🕔 15:05, 02.November 2010

    king koller

    saye nak lirik menentang perjodohan nie atr kt emel sye..

    reply comment
  17. 🕔 14:24, 26.April 2011

    dot dot

    lagu ni mengusik jiwa ku.. terlalu bermakna lagu ni buat saya.. lagu ni mengimbas kenangan silam saya.. lagu ni meninggalkan banyak kenangan saya..

    reply comment
  18. 🕔 16:39, 01.May 2011

    ieka_93

    awk..ley x nta lgu nie lam email sy…tringin cgat3..sy da byk kali cuba download tpi byk lgunye yg xpenuh…ada yg separuh je…hrap cgt3 dpt tunaikn permintaan sy..sy hargai tau..

    reply comment
  19. 🕔 17:59, 11.November 2011

    Nrpjoe

    I’m loving it

    reply comment
  20. 🕔 4:50, 02.January 2014

    rosihan

    lagu malaysia tak ade seni..
    tak enak didengar di telinga kite…
    ade link buat lagu indonesia..?

    reply comment

Got something to say?

Your email address will not be published. Required fields are marked *