Cinta Adam dan Hawa

Cinta Adam dan Hawa

28 Comments 📁 Misha Omar 🕔19.February 2009
Cinta Adam dan Hawa

Tajuk/Lirik: Cinta Adam dan Hawa
Penyanyi/Artis: Misha Omar

Cinta adam dan hawa
Terbit di syurga terang di jiwa
Menggerakkan nurani
Mencari kasih suci
Sehingga kita yg tertinggal saling damba
Sentiasa rasa sunyi bersendiri

Mana dia kekasih hati
Mana dia pujaanku yang sejati
Dengarlah bisikan asmaraku

(Korus)
Cinta Adam dan Hawa
Satu bersama satu terpisah
Buat diriku tertanya-tanya
Cinta Adam dan Hawa
Satu harapan, satu sandaran
Buat diriku rindukan dia

Mana dia kekasih hati
Mana dia pujaanku yang sejati
Dengarlah bisikan asmaraku…

Cinta Adam dan Hawa
Satu bersama satu terpisah
Buat diriku tertanya-tanya

Kau yang aku puja
Kau yg aku cinta.. oh..
Kasihku di Firdausi

Cinta Adam dan Hawa
Terbit di syurga terang di jiwa
Menjadi saksi impian murni

28 Comments

  1. 🕔 0:17, 14.March 2009

    najwa najihah

    hai

    reply comment
  2. 🕔 8:32, 16.March 2009

    nurul jannah

    hai

    reply comment
  3. 🕔 5:04, 17.March 2009

    izzat

    hai! kak misha suara kak misha memang best dari dulu lagi, tekadkan lagi kak misha jgn putus asa….. Good Luck…!!! bye… huu… huu…

    reply comment
  4. 🕔 15:34, 19.March 2009

    nuruL

    hai..bez gLen lagu cinta adam dan hawa ni..kak julu mmg bez n no.1 laa

    reply comment
  5. 🕔 13:32, 20.March 2009

    AIN NUR BATRISHA

    HAI $$$$$$$$$$$$$$

    reply comment
  6. 🕔 13:34, 20.March 2009

    NURUL ZAHIRAH

    KAK MISHA KENAPA KAK MISHA PAKAI GIGI BESI TAK NAMPAK CANTIKLAH……………..

    reply comment
  7. 🕔 7:12, 24.March 2009

    lynnoz

    kak misha comel sgt, suara mmg mantap..truskan usha k, smoge mkin berjaya lbh lagi di mase depan..chayyok2!

    reply comment
  8. 🕔 10:06, 26.March 2009

    afiqah

    kak misha cuba nyanyi lagu aku stacy please kak misha

    reply comment
  9. 🕔 15:41, 28.March 2009

    eyani

    kak misya..
    yani suka sangat tgk kak misya berlakon dalam cite julia juli…
    eyani suke kak misya,
    walau ape pun berlaku eyani akan sokong kak misya dari belakang, depan, kiri, kanan… heheheheh…. cayokk..cayokkk…

    reply comment
  10. 🕔 3:22, 04.April 2009

    aza

    assalalmualaikum… hai misha.. ape kabar? harap sngat sehat…
    best lakonan misha dalam julia juli.. sy x pernah mis tngok citer 2..
    rase macam best lak klu misha bercinta bebetul ngan danny…
    lagi pun sesame “ore klate deh”. comel la awk misha…
    hope success in everything wat u do…

    reply comment
  11. 🕔 6:56, 11.April 2009

    hanis

    hai kak misha??? c-hat x??? hu:3 x best lar x d g cite jula n juli … i hope so 2 you do the best for your own>.. good luck….

    reply comment
  12. 🕔 11:51, 18.April 2009

    nur0l n chebarh....

    leyh than larh lagu niy…..

    reply comment
  13. 🕔 13:08, 27.April 2009

    najwa

    hai kak misha kenape tak c-hat dari dulu. kak misha kalau nak berlakon suara tu kena lah lembut sikit macam kak nik sayyidah tu kak.

    reply comment
  14. 🕔 13:10, 27.April 2009

    najwa

    kak misha?

    reply comment
  15. 🕔 5:59, 11.May 2009

    amelina

    sore kak misha x setanding kumpulan sixth sense la dorang lgi bessssss………..tpi kak misha ok jugak la love your voice…. :)

    reply comment
  16. 🕔 6:01, 11.May 2009

    amelina

    kak misha x yah la pakai besi kat gigi u burok ggggiiiiiiilllllleeeeee la x mcm kumpulan sixth sense hensem gilorrrrrr……tpi kak misha cute la mcm aisyah af7

    reply comment
  17. 🕔 6:01, 11.May 2009

    amelina

    hahahahaha kelaka la kak misha pakai bende tu hahahaha buat lawak jeeeeee…. lol

    reply comment
  18. 🕔 12:18, 20.May 2009

    ain

    kak misha saya ain.kat skolah kite org slalu main nyanyi2.saya x habis2 kena nyanyi lagu cinta adam hawa sbb diorang kata suara ain mcm kak misha………….

    reply comment
  19. 🕔 16:54, 28.May 2009

    PrEtTy PrInCeSs73

    akak sayer suka ar lagu nih akak memang sedap bila nayanyi.I hope akak akan jadi the best and the top artist

    reply comment
  20. 🕔 13:50, 13.June 2009

    icah

    kak… saya suka lagu nie.. tapi kakak pakai gigi besi tak cantik la.. tapi voice kakak tetap cantik..

    reply comment
  21. 🕔 4:22, 26.June 2009

    reena

    lagu ni sedap..teruskan kak misha buat album…kak misha mesti konsisten..barulah boleh bertahan mcm tok pah. Image terbaru tu mcm budak dogol jer rambut tu tak sesuai

    reply comment
  22. 🕔 6:12, 16.September 2009

    syasya

    kak misha omar boleh tak jadi kakak angkat

    reply comment
  23. 🕔 8:56, 02.December 2009

    fara

    hai kak misha
    lgu kak misha semua nye best gile

    reply comment
  24. 🕔 13:44, 09.January 2010

    rosemelia

    hyee kak misha…..saya minat betul dengan semua lagu kak misha…..best2 belaga….and kak misha nie cute sangat……..he…he…saya harap kak misha buat yang terbaik…..good luck kak misha….byeeeee…,..

    reply comment
  25. 🕔 13:42, 11.January 2010

    areesya

    you’re the best!keep on rocking!

    reply comment
  26. 🕔 7:47, 12.June 2010

    EIYRAH YUSS

    i love your song!!

    reply comment
  27. 🕔 2:12, 06.August 2010

    ira

    kak misya, saya suka semua lagu lagu kakak. Saya harap dapat jumpa kakak satu hari nanti. turur kan berusaha ye kak saya akan sokong kakak sampai ke akhir hayat saya…..

    reply comment
  28. 🕔 2:58, 08.October 2010

    HANY-90

    ar2….kaka misha memg best giler punye lagu…

    reply comment

Got something to say?

Your email address will not be published. Required fields are marked *