Trilogi Cinta (Cinta Tiga Segi)

Trilogi Cinta (Cinta Tiga Segi)

82 Comments 📁 Saleem 🕔23.June 2008
Trilogi Cinta (Cinta Tiga Segi)

Tajuk/Lirik Lagu: Trilogi Cinta / Perangkap Cinta (Cinta Tiga Segi)
Penyanyi: Saleem Iklim

Setahun sudah ku mengunggu dirimu
Akhirnya kau menjadi milikku
Sukarnya untukku melupakanmu
Kerna Kau ku cintai selalu

Tapi sayang kehadiran kekasih lamamu
Datang kembali mengenang cinta dahulu
Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diriku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu
Kau ibarat terperangkap di tengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju

Andai kau pinta untuk melepaskanmu
Terpaksa aku turutkan
Mungkinkah ini suatu pengajaran
Di dalam percintaan

82 Comments

  1. 🕔 5:17, 08.July 2008

    echa

    i give this 3 star

    reply comment
  2. 🕔 8:24, 09.July 2008

    sakura

    i love this song…………its so nice if u heard it………

    reply comment
  3. 🕔 11:31, 12.July 2008

    Jeneral-Umar

    Lagu nie mengingatkn sya pd kisah cinta sya yg kecundang suatu masa dulu….

    reply comment
  4. 🕔 1:32, 14.July 2008

    Ara

    Lagu nie mmg mnydihkn….mnyayat a’t… sesape yg dngr 100% sdh punyer…. bleh nitis air mta kali….. ksihn kisah cnta ni… lgu ni pngjran bgi mreka yg bcinta… setialh pda psngan mu….

    reply comment
  5. 🕔 8:58, 14.July 2008

    Rizal Yusuf

    This song is very meaningful to me…make me sad, cry & hate. Lagu ni memang btul2 tepat dgn kisah aku. Ex aku mengucapkan kata kemaafan….tapi “Both of u didn’t do anything wrong…I’m frustrated that u did it this way.”

    reply comment
  6. 🕔 16:35, 14.July 2008

    asbestos

    huh..

    reply comment
  7. 🕔 17:41, 15.July 2008

    awang

    saper2 sdih dgr lagu ni mmg jiwang la lu…
    sbnrnya aku dgr lagu ni pn sdih gop..
    lagu ni ada jiwa..

    reply comment
  8. 🕔 5:13, 16.July 2008

    ain cute

    lgu ni mag sedih gla ar…mgisahkan tentag cntaku dgan si dia

    reply comment
  9. 🕔 5:16, 16.July 2008

    ain cute

    sape2 yg nak kogsi ksah ni bleh e-mail kat saya ok ainsmile342@yahoo.com.my cyg korang semua

    reply comment
  10. 🕔 6:04, 17.July 2008

    sufy_artzone

    huh…lagu nie mmg menyentuh perasaan aku..sbb aku bru saje mengalami perkare yg same..aku xsanggup melepaskn die..tp ade himah disebaliknya..aku redha ketentuan illahi..

    reply comment
  11. 🕔 6:06, 18.July 2008

    erien

    huhuhuhuhu sdih giler lagu nie..klu korang mghayati msti korang nggis..
    insaflah smua yg kat luar tu klu bercita2 nk psg ln..
    hrgailah kekasihmu dgn ksih syg..

    reply comment
  12. 🕔 17:00, 19.July 2008

    adinda cun

    salam….. aku pun sedih first time dgr lagu ni….. sape2 yg tau pasal lagu ni dan sejarah penciptaan sila emel kat aku….. tq

    reply comment
  13. 🕔 5:24, 20.July 2008

    steelheart

    Sape yg tau lirik original lagu nie, email kat steelheart89@yahoo.com

    reply comment
  14. 🕔 1:00, 22.July 2008

    ct

    Setahu saya, penyanyi asal ni merupakan seorang banduan yg dkenakan hukuman gantung sampai mati akibat perbuatan membunuh. Tp x pasti dia bunuh sape. Dia membuat permintaan terakhir dgn menyanyikan lagu nie. Sy ade original lagu dia. Mmg sedih…
    Marilah same2 kt sedekahkan al-fatihah kepada arwah..

    reply comment
  15. 🕔 2:33, 23.July 2008

    Iman _85

    Lagu yang menyentuh hati kepada yang menghayatinya. Terutamanya bila mendengar yang originalnya.

    reply comment
  16. 🕔 3:23, 23.July 2008

    maria

    bestlah lagu nie…menyentuh hati…

    reply comment
  17. 🕔 7:24, 23.July 2008

    ajah

    aku tau lagu ni dari officemate aku..tapi tak penah dengar…
    mula2 dengar cite lagu banduan macam tertarik..tapi lupa kejap…
    tapi bile hari ni kuar cite pasal lagu ni kat harian metro..aku terus tertarik nak cari lirik lagu ni..macam best gak la…sedih ah…tapi tak penah dengar pun..ingin sgt nak dengar yang ori….tak mau yang saleem nyanyi..nak dengar gak…bagi ah aku dengar!

    reply comment
  18. 🕔 7:21, 24.July 2008

    rinne

    lagu ini betul2 menyedarkan kite semua.. betapa indahnya sekira dicintai daripada mencintai

    reply comment
  19. 🕔 8:38, 24.July 2008

    bblove

    tp……………kate urang lagu ne berhantu……….btol ke?
    aq pon xtau……….wlau pa pon org kate sedekahkan lerr al-fatiha utk arwah…….
    bismilla……….al-fatiha…………amin………

    reply comment
  20. 🕔 8:43, 24.July 2008

    bblove

    upss…………….lpa plak sape2 yg tau sal kebenaran cite ne email kat aq yer…….
    bblove19@gmail.com @ pon bblove_fidza@yahoo.com.my

    reply comment
  21. 🕔 20:13, 24.July 2008

    see-jay

    boleh tahan gak la lagu nie… pleasing to the ears..

    reply comment
  22. 🕔 8:51, 25.July 2008

    dhira

    i like this song.

    reply comment
  23. 🕔 3:15, 26.July 2008

    el da best

    wa cakap sama u all..lagu ni best gle tapi sayang…macam seribu kali sayang juga la…..wa dengar lagu ni..tapi kawan wa plak nangis kat belakang sebab dia tgh sedih, mana tidaknya gf dia nak tunang dengan bf lama dia..wakakaka..ada kaitan juga la..i likie this song.kekekekek

    reply comment
  24. 🕔 7:58, 26.July 2008

    GOKU

    MEMANG SEDIH SANGAT SEDIH CUMA ALLAH YANG TAHU DIA BAIK ATAU TIDAK SEMUGA ALLAH TIDAK BAGI DIA MASUK NERAKA

    reply comment
  25. 🕔 1:52, 27.July 2008

    Akira

    Lagu ni lagi best Saleem nyanyi…jauh lagi sedap dari yang asal,emang suara Saleem tiada tandingannya

    reply comment
  26. 🕔 6:04, 28.July 2008

    alif

    this song so best i like it so much

    reply comment
  27. 🕔 2:54, 30.July 2008

    marindamee

    anyway,,aku dgr cite banduan yg nyanyikan lagu nih bunuh awek die sbb awek die kmbali kekasih lama..padahal banduan ngn awek die tuh lagi dua minggu nak kawin..ish3..banduan tu pon serahkan la diri kat pihak polis dan rela diberikn hukumn setimpal,,,die pown pggl kengkawan die kt penjara sementara menunggu hukuman gantung..mse tu die buatla lagu ni yang ditujukan untuk awek die yg si pengkhianat tuhh…cmtu..nyway,,banduan tu nyanyi lagi best dari saleem…baru feel…

    reply comment
  28. 🕔 2:37, 31.July 2008

    siti yushaniza

    lgu ini mmg mnyentuh hati ak…

    reply comment
  29. 🕔 4:20, 31.July 2008

    ain cute

    sungguh sedih la dengar lagu nie…mudah2an arwah di cucuri rahmat..sama2 la kta sedekahkan AL-FATIHAH..

    reply comment
  30. 🕔 19:13, 02.August 2008

    iLa_87

    sy sk sgt lg nie…tp sdih r jgk cz tkt trjdi pd dri ini…huhuhu

    reply comment
  31. 🕔 1:52, 24.August 2008

    salem

    sedih lagu ni

    reply comment
  32. 🕔 5:25, 18.September 2008

    leo_87

    plz……. hargai pcintaan anda….. god bless you….

    reply comment
  33. 🕔 17:01, 09.October 2008

    zitcher

    Cinta sesuatu yang abstrak untuk dihuraikan kerana ia anugerah suci illahi hanya insan yang hidup jiwanya dapat merasa tapi dapat diklasifikasikan sebagai dua pilihan samada dengan menjadi pasir di tepian pantai yang sekali ombak berlabuh demikian ia berubah atau karang di lautan biar badai menghempas tetap teguh..For this song congrat’s n seriuosly gud try..

    reply comment
  34. 🕔 4:19, 23.October 2008

    ful

    Kesah sebenar Cinta Tiga Segi(Perangkap Cinta)

    setelah aku melakukan beberapa siasatan kat internet ni,ade spekulasi mengatakan bahawa lagu cinta tiga segi/perangkap cinta ni di cipta arwah Hazwan yang telah dihukum gantung ini salah…sebab,kalau nak dikatakan,lagu cinta tiga segi ni atau tajuk betul die perangkap cinta ni sebenarnya dah lame dah wujud kat dalam youtube…x caye,korang siasat la sendiri…banyak video yang tajuk die cinta tiga segi / perangkap cinta tu diorang post dalam masa setahun yg plg lama…tapi,cuma ade 1 video je yg di post 2 tahun lepas…
    okay…meh aku ceritakan secara ringkas tentang lagu ni…i mean…yg terasal2 punye lagu ni diciptakan oleh sape okey….
    komposer : Ayie
    penyanyi : Ayie & Berd
    tajuk asal : perangkap cinta
    lagu ni dicipta oleh Ayie pada tahun 1998..yep 1998…dan lagu ni di hak ciptakan pada 20th March 1999. Lagu ni dah hampir 5 tahun popular kat Singapore. oleh kerana itu,ramai pendengar di Malaysia x tau sgt pasal lagu ni. Seperti dikatakan poleh penciptanya sendiri iaitu Ayie :
    “Bukan tujuan saya nakkan nama disini tapi memandangkan lagu ni BARU DISEBARKAN DI MALAYSIA selepas hampir 5thn popular di singapore,saya terpaksalah membuat penerangan sekali lagi disini bahawa memang saya AYIE yg mencipta lagu ni. Dan memandangkan saya mempunyai HAKCIPTA YG SAH di COMPASS SINGAPORE,saya boleh dgn suke hati mak bapak saya SUE sesiapa saja yg mengeluarkan lagu ni TANPA IZIN dari saya.”
    nada agak marah bukan…ok2…kite teruskan kisah lagu ni…
    yang sedang hangat diperkatakan orang sekarang yang lagu ni dinyanyikan oleh Hazwan yg dah dihukum gantung,sebenarnya, Ayie sendiri x kenal pon sape Hazwan itu sebenar. Dikatakan,Hazwan mintak permintaan terakhir sebelum dihukum gantung utk nyanyikan lagu perangkap cinta ni. Dia dihukum gantung sebab dah bunuh seorang lelaki yang rampas teman wanitanya.(ex boyfriend teman wanita Hazwan). dan lagi satu kisah video perempuan yg dibelasah beramai2(dikatakan video pembunuhan yang dilakukan Hazwan secara beramai-ramai) tu pon x de kene mengena dengan lagu ni…search video ni kat youtube HONOR KILLING – IRAQI GIRL STONED TO DEATH.
    dan lagu perangkap cinta yang versi rock itu yang dikatakan dinyanyikan oleh kumpulan Strategy tu sebenarnya x betul pon…Ayie sendiri mengatakan yg lagu perangkap cinta versi rock tu di buat oleh kawan die menggunakan komputer…(haha…patut la bunyi smooth semacam) korang ni semua kene tipu bulat-bulat kan…termasuk aku jugak pada mula2nya…
    anyway…mari kita sama2 perbetulkan keadaan…kesianla kat pencipta lagu ni(Ayie)..die cipta penat2 lagu ni,sedap pulak tu…nak dikatakan orang lain plk yang nyanyi…banduan pulak tu…i sorry 2 say…tapi,kalau betul ade kisah Hazwan tu,mari kita sama2 sedekahkan al-fatihah kat beliau…x baik memperkatakan kat orang yang telah tiada…
    kepada peminat lagu ni,ini lah kisah sebenar disebalik lagu perangkap cinta ni…kalau korang ade kemusykilan atau ape2 lagi yang masih membelenggu fikiran anda semua,gi kat youtube.com search Perangkap Cinta – Ayie & Berd (ORIGINAL COMPOSER N SINGER). xpon, lawat http://www.youtube.com/watch?v=0x6LOprMBBU

    reply comment
  35. 🕔 17:56, 22.November 2008

    Techno

    ooooo….yer kr ayie yg ciptakan lagu nie?????
    biar la saper pn yg penting ak suka lagu nie…
    sesaper yg nak download lagu tue masuk la blog ak.. ader byk lagi lagu2 yg best kat ctue…

    http://downloadsweetsong.blogspot.com

    reply comment
  36. 🕔 4:34, 27.November 2008

    cik_purple

    aku ketinggalan zama sbb baru minggu nie aku dgr lagu nie…lagu nie hdup dlm jiwa aku,ade hantu kot bb aku nk tau je pape y berkenaan lagu nie..wlpn aku takde la bercinta smpai bersegi2..tapi aku sedey syalll dgr lagu ni kononnye..baru aku perasan y aku nie jiwang..

    reply comment
  37. 🕔 16:38, 16.December 2008

    nabal

    lagu besh…tp touching sgt la,
    sy bagi 1 setengah bintang

    reply comment
  38. 🕔 16:42, 16.December 2008

    nabal

    lagu ni langsung x sedih

    reply comment
  39. 🕔 4:58, 15.February 2009

    Tuah

    Ayie and berd nyanyi lg best la plak.. Hehe..

    reply comment
  40. 🕔 2:28, 03.March 2009

    CAMELIA

    lagu ni cukup myentuh perasaanku bcoz ia mgisahkan hidupku.tp…xde ler yg mgaitkn hdup @ mati…pepe pn aku suke lagu ni…

    reply comment
  41. 🕔 5:09, 14.April 2009

    manja

    masa mula tau lagu ni dinyanyikan dari banduan yg dihukum gantung dari penjara sebab bunuh tunang die, kesian jugak memang terharu. lagi ni memang tangkap leleh, berantu tanbah plak hazwan yang nyanyi. aku ingat dia yang cipta ni kata ayie plak. mana satu ni? tapi tak kisahlah saleem ka hazwan ka tapi yg pasti lagu ni memang meruntun jiwa.walaupun aku tak ada kena-mengena tapi aku tetap simpati. kalau kita ditempat dia apa kita rasa?semoga allah mencucuri rahmat dan mengampunkan dosanya. al fatihah

    reply comment
  42. 🕔 5:54, 24.April 2009

    sweet90

    aku x blh nak dgr lagu ne..mmg lagu ne myentuh perasaan..klu dgr grenti nagis..huhuhu……….

    reply comment
  43. 🕔 7:28, 11.June 2009

    tina ak ahoi

    sy sgt mminati lgu ni sbb ia ada kaitan dlm hdp sy.Bg sy stp mrka yg mmiliki perasaan syg pd ssorg mrk snggup lakukan apa sj utk pcr mrk tp bkn dgn cra mragtukn hti psangan mrk pn.Apa2 sy sgt ska lgu ini.

    reply comment
  44. 🕔 7:34, 11.June 2009

    cuite girls

    jgnlah dustai hti klu mmag dh x cnta lg.

    reply comment
  45. 🕔 19:35, 12.June 2009

    apek itu gile

    haha!lu owang manyak bikin gua ketala!ketala sapai kelula ingus itu ijau!!hahahahahaha.ape lu maen jiwoang jiowang gua naek menampah..

    reply comment
  46. 🕔 20:12, 12.June 2009

    mamak

    dey apek itu gile,awk jangan maen maen sama saya ar! lu tara ota ka?itu orrang sidih sidih lu kata ada ingus ijaw?ama ina podege..kapala botak lu la apek!huhuhu..manyak sidih la..ama!!!!!!!

    reply comment
  47. 🕔 20:19, 12.June 2009

    my name owang puteh

    yes,triangle love really great song.but saleem anco laguw dye..im suggest that saleem meisti nyanyee perfectly.mamak and apek itu gile very strange laguange.what languange that dye gewne?

    reply comment
  48. 🕔 8:43, 19.July 2009

    mawar_tluka

    bg aku..lagu nie mmg sedih…lbh2 agi owg yg dlm situasi yg sama…pedih… aku tau pn,sbb aku pn tgh mgalami situasi yg sama… tersiksa jiwa bile dpt tau ex-couple yg dye tgh cuba utk lupakn dtg balik n mbuat si dia smakin keliru utk memilih yg mana… tp aku manusia..prsaan nie da tlalu mdlm buat dye… tlalu sukar utk aku mlepaskn dye! Ya allah…kau tabahkn la hati hambamu yg hina ini…kau kuatkn la aku…smg aku sntiasa tabah utk mghadapi semua ini….amin…. korank semua…doakn la smg CINTA SEJATI 2 akn ttp mjadi milik aku yer… thank all!

    reply comment
  49. 🕔 8:51, 19.July 2009

    mawar_tluka

    dlm lagu nie…arwah mnunjukkn yg cinta sejati adalah sesuatu perasaan yg akn brkekalan shingga ke akhir hayat…. biar nadi terhenti namun prsaan cinta ttp trus mekar cmp ble2!

    reply comment
  50. 🕔 9:38, 26.July 2009

    achik

    wktu memula aq dengo lagu nie….aq trus nngis….mmg gegiler best r lgu nie..
    tpie x best r kalo saleem nyanyi….bieolah hazwan yg nynyi….

    reply comment
  51. 🕔 1:17, 27.July 2009

    ayies

    pehh..lagu cinta tiga segi nie kalu sape2 yg dengar n fham btl2 mmg btl layn..

    reply comment
  52. 🕔 3:00, 05.September 2009

    melissa ann

    actully i like your song i more like your voice.oklah bye-bye.

    reply comment
  53. 🕔 22:20, 06.October 2009

    Zaza

    aku pun suka lagu ni, iramanya rasa tenang jiwa…..patutlah hazwan nak nyanyi lagu ni sebelum perg……….

    reply comment
  54. 🕔 8:04, 26.October 2009

    nazwa

    sedih jugak yer lagu tuh….masa tuh aku and my frieng pergilh kursus …semua myfriend nyanyikn lagu ni brramai2 kernalagu ni paling best skali…al-fatihan untuk simati

    reply comment
  55. 🕔 3:19, 14.November 2009

    FaTeHaH

    WALAU PUN LAGU INI NAK DEKT ABT LAGU NI MEMANG BESSSSSSSSSSSSS SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

    reply comment
  56. 🕔 1:15, 17.December 2009

    shidi

    jiwang gak mamat nih,
    mybe

    reply comment
  57. 🕔 0:16, 24.December 2009

    anis fadzleen

    lgu cdeh gler….aq smpey nangis dngr lgu niyh…
    member aq ade yg smpey x tdo dgr lgu niyh…
    hahahahahahah…

    reply comment
  58. 🕔 15:00, 08.January 2010

    Aleez_Alif

    hurm, aq tau yg aq niy last season nyer bdk. Tapi aq nk cumment sket r lgu niy. Sdeyh gler bapak nk mampos!!! Wak2 niy aq ngah mendgr lagu niy, teringat kpd seseorg yg teramat istimewa pd diri aq niy, yg bernama alif. Alhamdulillah dye masih menghargai pluang yg aq berikan utk dye stlh ape yg dye buat pd aq. Ku mohon pdmu, YA ALLAH! berikanlah aq kesempatan di dunie niy utk bersama ngan alif utk slamanya. Jodohkn lh kami, YA ALLAH! takdir kn lh kami bersama, YA ALLAH! Restuilah percintaan kami, YA ALLAH! Hanya pdmu ku memohon, Amin Amin Ya Rabbal Alamin.

    reply comment
  59. 🕔 3:18, 28.January 2010

    kavi loges

    i sangat suka lagu cinta tiga segi ini, ini lagu cinta and i pun sangat suka lagu ini, lagu ini memang best untuk dengar n apabila i tengok video clip cinta tiga segi. lagu ini memang besssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssst

    reply comment
  60. 🕔 6:44, 04.February 2010

    Fix

    Yup!!!lagu ni mmg best sgt2!!!touching 2…..hahaha……original song y hazwan nyanyi mmg best tp sy lebih ske apabila kumpln kristal nyanyi lagu ni pada genre slow rock………seolah2 prasaan marah+sdey dapat dilepaskan…anyway ni pendapat sy…..heeeee……..

    reply comment
  61. 🕔 5:20, 22.February 2010

    online

    awal yang baik

    reply comment
  62. 🕔 11:49, 06.April 2010

    agil

    song is the best,,,,

    reply comment
  63. 🕔 1:59, 19.April 2010

    kresensiana yunida merliani

    my favourite song…

    reply comment
  64. 🕔 2:01, 19.April 2010

    shirmy

    kadang2 saya trasa dgn lagu nie…. bab 2 sya minat lgu nie…….

    reply comment
  65. 🕔 8:24, 02.August 2010

    partipriya

    Yes……LaGu ni beTuL2 menYeDihkaN.Dan SaYa Tak akan LupAkaN Lagu iNi sElama-LamanyA.

    reply comment
  66. 🕔 6:44, 12.November 2010

    gadi s ada pengalaman

    ia mengingat aku pada cintaku dulu

    reply comment
  67. 🕔 8:34, 28.March 2011

    mohd syafiq

    hebatlah lagu ni kan.

    reply comment
  68. 🕔 8:37, 28.March 2011

    mohd syafiq

    hebatnya lagu cinta tiga segi niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    dan powerrrrrrrrrrrrrlahhhhhhhhhh…..hahaha

    reply comment
  69. 🕔 8:42, 28.March 2011

    macam 2

    fuyooooooo..hebatnyaaaaaaa….saleem.

    reply comment
  70. 🕔 6:58, 10.June 2011

    exeel

    i like lirik nie….nyntuh banget :)
    huhhuhuhuhuhuhuhu T_T pingin netesin air mata nie

    reply comment
  71. 🕔 7:03, 10.June 2011

    exeel

    <3 ;( hiks hiks hiks

    reply comment
  72. 🕔 14:16, 21.July 2011

    nik nur najah

    cdeh r lgu nie..hurmm

    reply comment
  73. 🕔 17:10, 21.October 2011

    kental

    ngomong opo lah kabe ente?
    orak ngerti q…

    reply comment
  74. 🕔 5:13, 30.October 2011

    hafizan punk

    i give this song….5 star..

    reply comment
  75. 🕔 5:19, 30.October 2011

    noor azwanie abd latif

    sdh gler lgu nie,lgu nie leh wat kn ssowg mnitis kan air mate…….

    reply comment
  76. 🕔 13:32, 02.November 2011

    sri rahayu

    mantap abis

    reply comment
  77. 🕔 10:43, 11.November 2011

    SaRvIn

    superb song tat i ever heard….realy superb…i juz luv it….

    reply comment
  78. 🕔 12:57, 27.September 2012

    anis khaeriyah

    lagu ini memang sudah dulu saya dengar,,,, tapi saat ini lagu ini sangat mirip dengn cerita cinta saya………………..
    huhuhuhuhuhuhuhuh ingin menngis

    reply comment
  79. 🕔 16:10, 10.January 2013

    wulan

    subhanallah…
    indahnya lagu ne…
    sumpah mewek…

    reply comment
  80. 🕔 23:59, 10.June 2013

    jimmy-playboy

    aku bagi 5555555555555 bintang………….lagu ni caya la.lebih kurang cam hidup aku…..

    reply comment
  81. 🕔 4:06, 30.December 2013

    ash

    ini adalah satu pengajaran untuk semua..saya bagi 55555 bintang..
    :( :( :(

    reply comment
  82. 🕔 9:42, 12.January 2014

    Desty Riri

    Lagu ini sedih sangat la…
    Mengingatkan sy thadap crita masa lalu…

    reply comment

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *