Lirik Lagu Patah Seribu - Shila Amzah

Latest Malay Song Lyrics

Patah Seribu

Patah Seribu

68 Comments 📁 Shila Amzah 🕔25.May 2011
Patah Seribu

Tajuk Lirik Lagu: Patah Seribu
Artis: Shila Amzah

Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku

Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku

Pergilah…

68 Comments

  1. 🕔 11:00, 24.June 2011

    fatinatirabie

    lagu ni sgt bermakna bg sy . Lagu yg menusuk kalbu ! Congrats kak SHAAA !!!

    reply comment
  2. 🕔 1:24, 28.August 2011

    Ikhabaki

    Lagu ni sgt best.sampai menangs2 ble dgr..suara shila pn best

    reply comment
  3. 🕔 7:22, 31.August 2011

    sophie

    patah seribu :’) terbaik la shila . ada bakat cipta lagu :)

    reply comment
  4. 🕔 6:35, 01.October 2011

    bukhori

    lagu sngat best and mnyentuh hti sya

    reply comment
  5. 🕔 9:23, 01.October 2011

    Mia

    Best..

    reply comment
  6. 🕔 11:46, 04.October 2011

    sarah

    lagu ni mmg terbaik :)

    reply comment
  7. 🕔 21:32, 04.October 2011

    yoona fye

    Suara shila adalah suara penyanyi wanita yg paling sedap selain Dato’ Siti Nurhaliza… Keep it up shila… U mmg best..

    reply comment
  8. 🕔 8:21, 06.October 2011

    Chantek

    saya suka lagu ni.. sesuai dengan suara shiela.. keep it up !

    reply comment
  9. 🕔 12:04, 08.October 2011

    rania anna

    best gile2 lagu ni! sye akn tetap mnyokong shila…all the best :)

    reply comment
  10. 🕔 6:00, 16.October 2011

    Dyane

    Nice voice,nice song.

    reply comment
  11. 🕔 15:48, 24.October 2011

    Fieya

    Akak.. U’r very talented.. Kp up the good work… U’r voice will alwys linger in my heart as u’r voice is vry brautiful

    reply comment
  12. 🕔 7:55, 07.November 2011

    Haizi Zizi

    I like ……. Suke sangat ………. Dah hafal dah lagu nie ~…………….. :D

    reply comment
  13. 🕔 8:11, 07.November 2011

    umie

    lagu nie memang best…suara shila memang mantap…

    reply comment
  14. 🕔 23:20, 07.November 2011

    Serihana

    Lagu nihy sungguh BAIK ! Suarenya BAGOS jgak ! :D

    reply comment
  15. 🕔 12:13, 08.November 2011

    aiman

    Seriously awesome!

    reply comment
  16. 🕔 15:46, 08.November 2011

    adilyea mysarra

    it’s a nice song ! i’ll be cried after this..=.=’

    reply comment
  17. 🕔 1:07, 13.November 2011

    tasha sweet

    lagu ni memang best la kak shila…. bila sy dengar lagu sy akan teringat seseorang n sy doakn kak shila akan menjadi popular lagi dengan lagu2yg best….:)

    reply comment
  18. 🕔 5:07, 14.November 2011

    irdina

    best la lagu ni memang sesuai bagi kak shila buat lagu.hehe :D

    reply comment
  19. 🕔 18:37, 14.November 2011

    nurul

    lagu best….sedih….

    reply comment
  20. 🕔 1:19, 16.November 2011

    sue

    best lgu nie buat kan ak ley bangkit semula dri segala2 nye….
    i like voice shahila…..u are the best..

    reply comment
  21. 🕔 9:27, 19.November 2011

    wawa

    i like this song very much

    reply comment
  22. 🕔 0:51, 20.November 2011

    aina

    sy ske sgt lagu ni.lagu ni bermakna bg sy.i love very much shila amzah!=D

    reply comment
  23. 🕔 10:02, 20.November 2011

    nunun

    Bessstttttt

    reply comment
  24. 🕔 16:52, 20.November 2011

    suhaimi chenik

    lagu ny memang best menyayat aty layan je pandai la kak shila nyanyi thank…

    reply comment
  25. 🕔 7:58, 21.November 2011

    eira

    nice soNg,, full of meaning :D
    teBaeek!!

    reply comment
  26. 🕔 12:48, 21.November 2011

    zahira natasha

    kak shila cute . lagu neyh mmg sedap lha , slalu dgr , tgh blajar na maen gitar lagu neyh . suara kak shila mmg best lha . sya akn sentiasa menyokong kak shila . all the best . n keep it up a g0od work;)

    reply comment
  27. 🕔 5:23, 23.November 2011

    ashikin

    best nye lagu ni…..:D

    reply comment
  28. 🕔 14:47, 25.November 2011

    niesa97

    bezz nyew lgu ny….i like…hu3.
    brmkne r lgu ny bg cye…huhuu…

    reply comment
  29. 🕔 3:22, 02.December 2011

    rea adham

    superb…. :)

    reply comment
  30. 🕔 5:52, 02.December 2011

    siti

    suara kak shila mmg mantap giler.kwan sye smpai ckp suara sya mcam kak shila punya suara.hehehe.sya akan sentiasa support kak shila.all the best.<3 :-D o_O

    reply comment
  31. 🕔 2:28, 03.December 2011

    yasmah

    Kita ada Siti,Shila,Yuna,Najwa,Aishah..suara mantap,sedap2 di dengar.Tak payahpun dngar lagu Indon…Patah seribu lagu sedap giler kata budak2 skarang.

    reply comment
  32. 🕔 13:58, 03.December 2011

    amal

    sedpnya sore kak shila best2

    reply comment
  33. 🕔 21:43, 04.December 2011

    jane

    per ! TERBAEKK ! best lha lgu ni . good job kak shila !

    reply comment
  34. 🕔 5:01, 05.December 2011

    iis

    bestnya lagu ni..penyanyi pun cantik

    reply comment
  35. 🕔 2:22, 06.December 2011

    noradzlyna

    kak shila ngan adik shada nyanyi memang best tapi bila shada nyanyi bila dah besar suara dia memang lain dari dulu masa masuk idola kecil 1 skarang dia umuq brapa?

    reply comment
  36. 🕔 7:12, 06.December 2011

    azmeera ilya

    bes nye lagu ni sampai dah ingat semua lagu ni

    reply comment
  37. 🕔 14:46, 07.December 2011

    izan

    ~lagu ni best ~dan menyedihkan~
    lagu yg mnrgkn perjlnn kisah 2 jiwa yg benar2 terjadi~
    huhuhuhu

    reply comment
  38. 🕔 19:50, 07.December 2011

    hisyam mencari keredhaan mu

    sHila u r the best.. suke dengar suara dia yg merdu nie.. =)

    reply comment
  39. 🕔 1:28, 12.December 2011

    fazie ieyla

    i like it…<3 <3

    reply comment
  40. 🕔 5:47, 14.December 2011

    DHIA ALYA

    WAH BESTNYA LAGU NI MEMBERIKAN MAKSUD YANG TERSIRAT…. GOOD LUCK KAK SHILA ….

    reply comment
  41. 🕔 5:48, 14.December 2011

    DHIA ALYA

    TERUS MAJU KAK SHILA ….

    reply comment
  42. 🕔 17:21, 14.December 2011

    randa

    Biasa ja tuch……
    Feel lagu ini gk ada…..i think ne lagu lebih beat…..n cocokny buat sountrack FTV……^^

    reply comment
  43. 🕔 4:01, 18.December 2011

    Fikri Hakim

    lagu yang merdu

    reply comment
  44. 🕔 7:16, 23.December 2011

    Fikri Hakim

    best nye lrik
    ;)

    reply comment
  45. 🕔 3:03, 12.March 2012

    nasuha dalan

    best ooo lagu dia
    menarik

    reply comment
  46. 🕔 14:52, 12.March 2012

    siti zulaikha

    baguslah kak sheila….i like kak sheila….all the best….:)

    reply comment
  47. 🕔 0:58, 13.March 2012

    arisya

    hai

    reply comment
  48. 🕔 5:06, 16.March 2012

    syasya

    terbaekkk….

    reply comment
  49. 🕔 4:15, 17.March 2012

    JIWANG

    wah……….jiwangnya lagu ni………..kalau tengok video diak lagi sedih kan…………………

    reply comment
  50. 🕔 0:49, 19.March 2012

    nur naurah hani

    lagu ni jiwang giler kut

    reply comment
  51. 🕔 2:39, 20.March 2012

    sofie suhailla

    terbaikkkk!

    reply comment
  52. 🕔 11:57, 30.March 2012

    Beybiey sherweena

    Lagu nie betul ngan keadaan que yg tengah krisis ngan kengkawan que..sedih hoo

    reply comment
  53. 🕔 23:42, 06.April 2012

    ain

    best………….

    reply comment
  54. 🕔 4:18, 12.April 2012

    monster hitachi

    mmang best…..

    reply comment
  55. 🕔 12:53, 12.April 2012

    aqilah syazni

    sedap la….
    SHILALAS………
    best la walaupun lagu dye slow je…..
    :P
    :D

    reply comment
  56. 🕔 10:03, 16.April 2012

    ecah aishah

    akak shila is best
    saya minat sngt akak shila
    semoga sucess dlm hidup k?

    reply comment
  57. 🕔 3:42, 05.May 2012

    nasrin azmah

    WOW best giler lagu ni……. kalau tengok kat youtube lagi sedih……. good luck kak Shila…. :)

    reply comment
  58. 🕔 6:21, 06.May 2012

    nur syamimi aida

    shok beb
    :)

    reply comment
  59. 🕔 11:06, 09.June 2012

    eykaaaaa :)

    lagu ny mmg best ! sore k.shila pon mantap gituh . haha

    reply comment
  60. 🕔 15:29, 26.September 2012

    Rehanah Husin

    this is my favourite song, congratulations kak shila…
    ^_^

    reply comment
  61. 🕔 1:43, 05.October 2012

    sarah hani

    uhh…..best giler

    reply comment
  62. 🕔 11:25, 25.October 2012

    nurul rabiah

    rupanya…akak shila ni ada bakat gak cipta lagu sendiri…best pulak 2…bkn lagu jer best tapi suara akak sedap sangat…sampai menusuk kalbu…sy suka sangat tengok akak pakai tudung…cantik…teruskan usaha…adik akan sokong akak….GoOd LuCk…

    reply comment
  63. 🕔 11:41, 25.October 2012

    shila sunshine

    good luck shila..teruskan usaha…cantik sangat akak shila pakai tudung…sy harap akak terus berjaya….lagu akak sangat ,sangat,sangat sedap and menyentuh hati…sy always tak lupa akak sebab sy ni kalau nak katakan blh la nyanyi juga,,,,so sy ni orang yg kuat menyanyi dalam kelas sy..lepas upsr kan boring,,,so sy duduk sorang2 dan nyanyi lagu ni…sampai nangis tau…lepas 2 sy tak malu dah la…sy nyanyi depan kawan sy….sy pun ada juga tengok persembahan akak masa kat china tu…terharu sangat tengok juri semuanya berdiri..and terharu giler tengok akak nangis…but so sweet…pesan sy pada shahnaz,,,tolong jaga akak shila yang berhati waja ni baik2…teruskan perjuanagn akak dlm industri muzik ni kerana sy tahu akak seorang wanita yang tabah dan tak mudah berputus asa…askm…daripada sy peminat setia shila amzah….

    reply comment
  64. 🕔 9:37, 29.November 2012

    nadyrah razaly

    k’shila…. sy semua lgu k’shila terutama skali patah seribu…

    reply comment
  65. 🕔 18:57, 05.December 2012

    bongsu labuan

    shila amzah terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

    reply comment
  66. 🕔 3:15, 07.December 2012

    roronoa exujas

    boleh tahan gak… :D

    reply comment
  67. 🕔 3:18, 07.December 2012

    labohan dagang

    Tajuk Lirik Lagu: Patah Seribu
    Artis: Shila Amzah

    Walau kau tiada di sini
    Ku tetap ingat semua pesanmu
    Ku hidup seolah-olah kau masih ada
    Bisikan kata kepadaku

    Bilakah kau akan utuskan surat buatku
    Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

    oh.. patah seribu hatiku
    Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
    Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

    Biar pergimu tanpa relamu
    Namun hatiku tetap rasa
    Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
    Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
    Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

    Patah seribu hatiku
    Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
    Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

    Sayangku mohon padamu
    Segera tinggalkanku
    Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
    Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku

    Pergilah… :D :) :( 3:)

    reply comment
  68. 🕔 12:32, 21.December 2012

    ANGELY

    LAGU YG MENYAYAT HATI….. SEDIH GILER LAGU INI…..

    reply comment

Got something to say?

Your email address will not be published. Required fields are marked *