Lirik Lagu Wanita - Siti Nurhaliza

Latest Malay Song Lyrics

Wanita

Wanita

83 Comments 📁 Siti Nurhaliza 🕔10.June 2008
Wanita

Tajuk/Lirik Lagu: Wanita
Penyanyi: Siti Nurhaliza

huuuu…

Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta tlah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini

Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

(Korus)
Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

(Korus II)
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

(Ulang Korus I)
(Ulang Korus II)

aaa… Ku wanita
aaa… Ku wanita….
Yang hanya perlu kau fahami

(Ulang Korus) (2x)

Oh apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

Wanita… woohoo..
Ku Wanita… ooo…
Wanita…

83 Comments

  1. 🕔 15:39, 17.June 2008

    najiha

    nk lirik lagu nih..
    cepat..

    reply comment
  2. 🕔 16:22, 17.June 2008

    fatin

    best la lagu ni…
    katner nak download lagu Wanita ni??

    reply comment
  3. 🕔 16:25, 17.June 2008

    ayu_sahara

    Lagu Aku Wanita ni best?

    Suara datuk siti nurhaliza masih mantap macam dulu walaupun dah bergelar datuk… ehheheh

    reply comment
  4. 🕔 2:54, 20.June 2008

    aku_wanita

    a’ah..sore die mmg mantap..dulu, kini & moga slamanye.. nk dwnload lagu ni gi ler kt youtube..

    reply comment
  5. 🕔 8:53, 24.June 2008

    wanita

    bestnye lagu nih..

    memule ingat bukan siti nyanyi…
    suare masih mude rmaje lagik..

    yey!

    reply comment
  6. 🕔 5:14, 25.June 2008

    ct_wanita

    assalamualaikum….

    ha…dpt juga lirik lagu wanita ni.ermmm…mmg syok habis lagu ni, first dgr lagu ni, mula ingat mmg bkn siti, tapi dgr2 lagi sekali, waktu dgr hotfm, diorg mainkan lagu ni, rupanya lagu baru dato’ siti.mmg beszt lah…tiap kali dgr lagu ni, mmg bagi kuat volume radio kat umah tue.hehehe…..apapun semoga dato’ siti sukses selalu.

    reply comment
  7. 🕔 9:17, 25.June 2008

    datok k

    jangan la bukak volume radio kuat-kuat sangat nanti abang takleh tidor.. hehehe

    reply comment
  8. 🕔 7:59, 30.June 2008

    dya

    nice!i like that song…=)

    reply comment
  9. 🕔 6:28, 01.July 2008

    didi

    hai..lagumcm tekanan jiwa. jje sabar dato’ ..dugaan tuhan. tulah masalah kawin ngan org misai tebal ni..

    reply comment
  10. 🕔 7:42, 03.July 2008

    AINY_YUSOF

    SALAM…. LIRIK YANG MENYENTUH JIWA.. MELODI YANG SANGAT INDAH BAGI SEORANG WANITA…
    KISAH,KASIH WANITA YANG KADANG SUKAR DIMENGERTI..

    reply comment
  11. 🕔 8:50, 03.July 2008

    sherry

    xleh pn nak download…cam ne ek??

    reply comment
  12. 🕔 9:13, 08.July 2008

    abgkid

    2 thumbs up dato’…mmg lagu nih class ade element blackmore ngan candice night..masa abgkid dgr lagu nih teringat zaman under shadow of the moon..

    reply comment
  13. 🕔 6:10, 09.July 2008

    Akira

    bestnye lagu ne…emmmm..tersentuh hati wanita pabila mendengarnya..congratulate dato’ siti coz lagu ne memang best..=)

    reply comment
  14. 🕔 1:08, 11.July 2008

    Gjan

    Just for u

    reply comment
  15. 🕔 11:17, 11.July 2008

    khumaira

    best sgt lagu wanita ni!!!!
    lirik nya menyentuh jiwa…

    reply comment
  16. 🕔 11:57, 11.July 2008

    anN

    lagu ni mmg mengambarkan wanita-wanita diseluruh dunia

    reply comment
  17. 🕔 23:38, 11.July 2008

    baby N

    best nyer lagu nie….cam sehati je..hehehe

    reply comment
  18. 🕔 3:15, 12.July 2008

    sha_qib93

    lgu nie byk menggambarkn aq,,,aq nangis bler dgr lgu nie,,,n AZRAI,,AQ SYG KO WALAUPON KITE DH CLASH,,,slame nie aq xnk mengaku yg aq syg kt die,,tp di sudut hati aq,,aq syg glew kt die,,

    reply comment
  19. 🕔 3:19, 12.July 2008

    sha_qib93

    perangai aq mmg cm TOMBOY,,,tp aq ttp WANITA,,
    klo adew org yg phm,,,n lgu nie dpt citer kn perasaan aq yg sebenarnye,,
    wanita perlukn cinte seorg lelaki,,aq mmg keras tp,,aq juge wanita,,,

    reply comment
  20. 🕔 8:35, 12.July 2008

    ngah

    best lagu niee………… rasa mcm istimewa jdk wanita

    reply comment
  21. 🕔 6:38, 13.July 2008

    siti fetty

    memang best giler…..hu222…caya la….siti nurhaliza tetap ” WORLD ” tak setanding artis lain…………….

    reply comment
  22. 🕔 8:09, 14.July 2008

    boysue

    lagu nie bez giler…..bangga tue jadik WANITA… lirik die tol2 mendalam sangat….

    reply comment
  23. 🕔 3:13, 18.July 2008

    wakenabeb

    huhu…..lagu nyee yang menyentuh prasaan ….kalu bley….saya nak tahu gak dyer nyer kod guitar dyer,,, kalu bleh lerkh…..by da wei….i want to download this song but ……i don’t know how to download this song…..i luv u dato’ k…..opps sorry ct….apologise…i means dato’ siti…

    reply comment
  24. 🕔 11:09, 18.July 2008

    izzati

    wahh………..lagu nie sangat sesuai untuk semua insan yang bergelar ‘WANITA’

    reply comment
  25. 🕔 11:16, 18.July 2008

    fahda0203

    lagu ni mmg best…tak jemu mendengor nyerr..

    reply comment
  26. 🕔 10:49, 20.July 2008

    Shweet l0li

    Lgu ni mmg besh…pas dngr lgu ni…trus rase nk d0wnl0ad…pas d0wnl0ad plak…trus cari lirik…huhuhu…lgu ni besh…nanti c0mfirm mlet0p pnyer la….

    reply comment
  27. 🕔 14:38, 20.July 2008

    fa[R]na

    hurm, lagu nie best..
    rser nak nages lah…

    (Aku wanita aku punya cinta
    Selayaknya manusia
    Apakah salah jika aku menyinta
    Apakah salah jika engkau ternyata
    Pilihan hati
    Belahan jiwaku ini…)

    aku pilih dye kerna aku syg dye sgt2!
    n aku tahu dye dpt mmbhgiakan hati aku sbgai seorang wanita….
    farna syg az sgt2…

    reply comment
  28. 🕔 3:36, 21.July 2008

    shasha

    suara kak siti memg mantap……sha dah lama suk suara dia, dari kecil ag….sha teringin nak berduet dengan kak siti….26 hb 7 2008 nie sha kne buat persembahan nyanyian depan Tengku Mahkota……….sha harap sha dapat bertemu dengan kak siti pada masa akan datang……bye,…..

    reply comment
  29. 🕔 3:40, 21.July 2008

    laila

    ai semua………………… sebenarnye, aku da lame dengar lagu ni…. lagu ni kuar same2 ngn lagu ku mahu… kalo saper2 da beli kaset or cd dato’ siti, mesti da dengar….. Anyway, thanks to all…

    reply comment
  30. 🕔 6:19, 21.July 2008

    imy

    bestt lagu nii…huhuhu……………….

    reply comment
  31. 🕔 8:52, 21.July 2008

    dya_straciey

    sy sukela lagu nie……..tap sy x suke orgnyerr
    ………………ha,ha,ha………….bye i chowzz dulu bye……….

    reply comment
  32. 🕔 9:01, 21.July 2008

    siti saerah

    sy memang minat sangat kat dato’ seri siti nurhaliza……
    tp kalau kakakkk sy minat gile lagu kak ct, smpaikan dia minta duit kat saya utk beli majalah hiburan setiap kali gambar kak ct keluar di majalah tersebut…
    aku memang wanita , tp bila kak ct nk mengandung …..
    kak ct berusaha utk dptkan okey!!! saya berdoa harap kak ct dpt anak yg solleh atau sollehah dan chumel….
    kirim salam kat suami you okey….
    okey….
    bye,muahhhhhh……

    reply comment
  33. 🕔 6:42, 22.July 2008

    sara

    first time dgr lagu ni da jatuh cinta…bez giler…kira lagu ni mewakili kaum wanita seluruh dunia…hehehe

    reply comment
  34. 🕔 6:18, 23.July 2008

    az_far

    i like that song…
    besh giler…
    tenang jew kowt degar lagu niyh

    reply comment
  35. 🕔 6:19, 23.July 2008

    az_far

    mcm mana nk download lagu niyh

    reply comment
  36. 🕔 7:26, 23.July 2008

    imansyafiqah

    lagu ni best…………………………………………………………………… <3 it

    reply comment
  37. 🕔 4:00, 24.July 2008

    FIVESTAR

    BESTTT JGKK LGU NIEE ERKKK..

    reply comment
  38. 🕔 8:22, 25.July 2008

    fahima

    lagu wanita ni mmg best sgt. pertama kali dgr tersentuh dgn liriknya yg btl2 menggambarkan naluri dan perasaan seorg wanita. tahniah datuk siti kerana mangalunkan lagu ini dgn baik sekali. mmg masih penyanyi no 1 malaysia

    reply comment
  39. 🕔 9:36, 25.July 2008

    misha

    lagu ni hbt dan menarik..
    kbanyakkan lirik ini memang berkisar tntg khdupan siti pas kawin dgn Datuk K..
    kita manusia, no ones perfect….
    gud luck siti….

    reply comment
  40. 🕔 2:07, 26.July 2008

    eisya

    hurm….lagu ni tol2 wat aku menghayati tahap cipanla…..best la lirik dia….all the best siti!!

    reply comment
  41. 🕔 5:46, 28.July 2008

    Mummy Via

    Best lah lagu nih….

    reply comment
  42. 🕔 8:23, 28.July 2008

    Kiera

    Hye…BONJOUR…..dis is a best song i heard….thankz god cuz i da download dis song…
    hari2 i nyanyi, mmg x jemu n xkn jemu 4eva….eveyday dgr HOTfm cuz ada much more song yg best giler…..So….,for girl outhere…dis song is for us k…..ADIOS…

    reply comment
  43. 🕔 8:30, 28.July 2008

    Luna

    Bestnyer Lagu Nie…..Sukenyer Kak CT…Cantik giler…,Mcm Luna jugak…hehe=)

    reply comment
  44. 🕔 14:57, 29.July 2008

    lialia

    lagu ct smua nyer best….
    lagu nie best gak……

    reply comment
  45. 🕔 5:29, 31.July 2008

    RINIE

    best giler ngar lgu wanita ngar sekali dah terpikat siot..
    walaupun lagu wanita simple jer..

    reply comment
  46. 🕔 9:36, 31.July 2008

    baby jiwang

    terharu nyer dgn lagu ni… sedap giler …
    1st class lah sore datuk ni……..
    lagu ni mesti untuk cairkan datuk K ni… heheh ;)~

    reply comment
  47. 🕔 16:37, 02.August 2008

    atie comel

    saye mnat ngat lagu ni coz ia btul2 mngingatkan sye pd sseorang…
    btul ape,kite xble nk puaskn ati sume org..
    salah ke kalu mnat n cnta pd sseorg….

    reply comment
  48. 🕔 5:38, 03.August 2008

    alia_cute

    ermm….best ar lagu siti yang ny……….
    alia mmg peminat setia kak ct 6be 1……….
    ope, kak ct b’jaye n bahagia slalu…
    love u………

    reply comment
  49. 🕔 5:49, 03.August 2008

    noor aida bt che deraman

    lagu blh lh dikira best………

    reply comment
  50. 🕔 18:57, 19.September 2008

    fiefaalonegirl

    best nyer lgu nie..
    huhu..
    =)

    reply comment
  51. 🕔 17:28, 23.October 2008

    ikanemas_85

    huhuhu…..terharunya dgr lg ni……. sedih sgt2…
    buat aku ingt kt c dia…..

    reply comment
  52. 🕔 4:13, 21.November 2008

    mawar

    memang best la lagu wanita ni,kadang2 dgr tersentuh hati juga…g 1 i mmg mnat gila kat siti…….

    reply comment
  53. 🕔 11:30, 02.December 2008

    mis

    Pabila cinta tlah membutakan mata
    Dan membuat tuli telinga
    Apakah salah jika aku menyinta
    Apakah salah jika engkau ternyata
    Pilihan hati
    Belahan jiwaku ini
    Cintaku ini anugerah terindah
    Dari yang maha kuasa
    Cintaku padamu tak pernah berubah
    Meskipun kita berbeza

    reply comment
  54. 🕔 9:52, 03.February 2009

    wanita

    beSt btuL lgu nie.ia megisahkan tentang seorang wanita yang sanggup meninggalkan segala2 hanya demi CINTA

    reply comment
  55. 🕔 9:36, 06.February 2009

    WAN FATIN AMIRAH SMKKC

    beh gilorrr lgu nis…ahaks…

    reply comment
  56. 🕔 8:42, 23.February 2009

    nor

    best lar lagu nie..
    menyentuh ati 2..
    huhuhu….

    reply comment
  57. 🕔 10:47, 18.March 2009

    noraz

    sekarang siti bkn datuk lagi…
    die da nek pgkat jd datin seri la….

    reply comment
  58. 🕔 0:46, 28.March 2009

    kontok²

    tidak best la ni laguuu

    reply comment
  59. 🕔 0:50, 28.March 2009

    kontok²

    ui siok btul lagu ni tau…..

    reply comment
  60. 🕔 0:52, 28.March 2009

    kontok²

    datuk siti?
    ui siok oh

    reply comment
  61. 🕔 8:00, 05.April 2009

    Evy

    Lirik lagu ‘ni amat menyentuh jiwa…. it’s..wonderful!

    reply comment
  62. 🕔 4:28, 06.April 2009

    cathy

    I realy like this song..How to d/load to h/f?

    reply comment
  63. 🕔 22:28, 06.June 2009

    via

    lagu siti niE s@nGAt menAr1k hATI

    reply comment
  64. 🕔 22:39, 06.June 2009

    via

    cUte l@ LagU waN1ta niE MCM ct la JUgA….GOOd luCk

    reply comment
  65. 🕔 4:32, 22.June 2009

    tyra

    bez

    reply comment
  66. 🕔 4:34, 22.June 2009

    tyra

    bez r lagu ni…. gwang krat gler2 r.. kan bez law aqu pnyer suara cam dier….. huhu

    reply comment
  67. 🕔 11:57, 12.July 2009

    tiara

    suka dengar lagu wanita

    reply comment
  68. 🕔 9:53, 27.August 2009

    ...cOklAtgirL-93

    …huhu ako ska lgu nie..best gilax…datuk CT u da best…

    reply comment
  69. 🕔 4:51, 08.September 2009

    putri

    best la lagu nie..kalau boleh,hantar kat kita

    reply comment
  70. 🕔 6:37, 12.September 2009

    putrie_funkygurlz

    lagu niew mmg best kan……..blh di katakan sme lagu siti best-best kan tol ark……….

    reply comment
  71. 🕔 9:18, 27.September 2009

    taniaah

    Aku wanita punya hati nurani
    Yang tak dapat dibohongi
    Pabila cinta tlah membutakan mata
    Dan membuat tuli telinga

    Apakah salah jika aku menyinta
    Apakah salah jika engkau ternyata
    Pilihan hati
    Belahan jiwaku ini

    Cintaku ini anugerah terindah
    Dari yang maha kuasa
    Cintaku padamu tak pernah berubah
    Meskipun kita berbeza

    Apakah salah jika aku menyinta
    Apakah salah jika engkau ternyata
    Pilihan hati
    Belahan jiwaku ini..

    reply comment
  72. 🕔 12:16, 02.October 2009

    zamri

    tak kira lagu apa yang dinyanyikan oleh DIVA NO 1 ASIA ni, semua best… tahniah DATUK SITI…

    reply comment
  73. 🕔 3:27, 27.October 2009

    sseaty

    lagu baru semua best. Makin best, tahniah. Kebetulan lagunya sesuai ngan saya dan pasangan…ngeee…sayang….Dato Siti. Salam sayang untuk suami saya juga……..

    reply comment
  74. 🕔 8:11, 29.October 2009

    al mazila binti tukiran

    datuk ct memang best

    reply comment
  75. 🕔 5:22, 23.November 2009

    yus nur ain salwati bt zaina

    assalammualaikum, siti awk punya lagu yang satu ni sedap sepupu saya yang suruh saya cakap macam ni saya rasa betu jugak cakap dia tu memang sedap lagu ni

    reply comment
  76. 🕔 0:53, 29.January 2010

    aini izzaty

    cinta umpama kain putih….jika tdk djaga psti akn tcmar…..cintai la yg maha mncntai…….jgn biarkan cnta kpd makhluk mlbihi cnta illahi…………..sore ct alwez bezzzzz……………………..

    reply comment
  77. 🕔 13:04, 30.March 2010

    yana

    memang best gile lagu niy.

    reply comment
  78. 🕔 7:05, 08.April 2010

    irene

    aq dri kcik mnat kat ct..dia ttap diva d hati aq..

    reply comment
  79. 🕔 3:00, 08.June 2010

    true admire.

    sume……………….lagu yang dinyanyikan Dato’ CT sumenya best….
    tapi lagu aq wanita plg best giler……
    gud luck forever n……………………….ever….
    semoga berjaya di dunia n akhirat……..
    “hidup di dunia hanyalah sementara,
    hidup di akhirat adalah utk selama-lamanya”
    semoga mendapat kejayaan bukan hanya di atas dunia malah di akhirat juga….
    semoga mendpt kebahagiaan bkn hanya di atas dunia malah di akhirat juga…

    reply comment
  80. 🕔 3:02, 08.June 2010

    girls

    dinda harap dato’ CT dpt buat yg terbaik……..
    luv u………
    i will always support you…..

    reply comment
  81. 🕔 14:02, 15.June 2010

    cikgu sekolah

    wanita adalah anak,emak,isteri,kekasih,kakak,adik,nenek dan cam2 lg….istimewanya wanita.tp hatinya mudah tersentuh…..

    reply comment
  82. 🕔 10:12, 10.November 2010

    stahlbau

    Wow! What a thought! Lovely .. Amazing

    reply comment
  83. 🕔 8:55, 02.August 2011

    nur alia

    sy memang minat sangat kat dato’ siti nurhaliza……
    sy pmnt no 1 dato’ siti……….
    tp sy minat gile lagu dato’ ct,
    aku memang wanita ,
    saya berdoa harap dato’ ct dpt anak yg solleh atau sollehah dan chumel….
    okey….
    bye,muahhhhhh……

    reply comment

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *