Lirik Lagu Bila Diri Disayangi - Ukays

Latest Malay Song Lyrics

Bila Diri Disayangi

Bila Diri Disayangi

49 Comments 📁 Ukays 🕔21.May 2008
Bila Diri Disayangi

Tajuk/Lirik Lagu: Bila Diri Di Sayangi
Penyanyi: Ukays

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentera
Bermulanya siang berakhir malamku
Tak akan kujemu menyebut namamu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan kasih
Merubah takdir

(Korus)
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu
Terasa diriku kembali dipandu

Engkau yang pertama tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan kasih
Merubah takdir..

(ulang korus)

keikhlasan doa, keagungan kasih
Merubah takdir..



49 Comments

  1. 🕔 1:11, 09.July 2008

    ekin

    memang best giler lagu ni beb!!lagu favourite aku n tersayang……

    reply comment
  2. 🕔 1:15, 09.July 2008

    ekin

    lagu ni membuatkan aku selalu teringat kt prince aku……………

    reply comment
  3. 🕔 7:04, 16.July 2008

    Zura

    aku arap kumpulan ukays….dapat cipta muzik yg best2….4ever and ever….he…he
    dan lagu ni best giler……

    reply comment
  4. 🕔 7:05, 16.July 2008

    Zura

    semoga dibalas…………:-)

    reply comment
  5. 🕔 7:07, 16.July 2008

    Zura

    best glerr lgu nie,kAnG leh mSuK tAnJuNg rAmButAN…..

    reply comment
  6. 🕔 10:41, 16.July 2008

    eyza_roy

    a’skom… za arap kum. ukay’s dapat blas komen za… ble udah snang

    reply comment
  7. 🕔 4:35, 19.July 2008

    eyza_roy

    wah… lagu ni bisa jadi lagu kesukkan za.. abg amieer ukays

    reply comment
  8. 🕔 8:06, 21.July 2008

    emylia

    best sngat2 lagu ni…lagu ni wat i jatuh cnta agan seseorg………..dan lagu nie lambang percintaan i ngan si dia…biar lah rasia…sape nak kanal ngan saya bleh lah antar email kat nuremila.jamil@yahoo.com…pnggil i emy je i duk kat perak…

    reply comment
  9. 🕔 2:45, 23.July 2008

    wani

    lagu ni best..de mksud tersirat and tersurat….lagu ni leh 2jukan utk awek or ALLAH YG MAHA BESAR…….lagu ni gak de org nyanyi utk aku..pas dgr org 2 nyanyi aku tros ske lagu ni….

    reply comment
  10. 🕔 5:10, 25.July 2008

    pwinkcez

    salam to all……firstly thanx to my beloved fwen coz tjukn lgu nie kt sy……n lgu nie mmg bez gilakk….thats all

    reply comment
  11. 🕔 11:26, 28.July 2008

    yaya

    i’ve just learned tis song from my cousin n i love it.rock wei!

    reply comment
  12. 🕔 4:17, 30.July 2008

    iz

    lagu ni ex bf ak suka nyanyi kat ak
    sampai skang pun dia suke nyanyi ag lagu ni kat ak
    huhu

    reply comment
  13. 🕔 9:37, 24.October 2008

    harry samba

    Ass.wrwb.selamat sore,mas syaiful jamil.saya punya lagu dangdut.dengan judul Duda muda,music nya Disco dangdut.bila minat cd nya.nanti saya antarkan ke alamat mas syaiful.mhn balasannya.thanks.harry samba.S.Sn

    reply comment
  14. 🕔 11:02, 15.November 2008

    wan

    hem mmg best gile r lgu nih…..
    tngkap leleh…..spe dgar mmg jadi lemah la…..

    reply comment
  15. 🕔 12:01, 06.February 2009

    Sue

    Lgu nie,tlh buat sy ptus cnta

    reply comment
  16. 🕔 2:12, 29.March 2009

    zira

    lgu nih best giler…..meleleh air liur…………hu3..

    reply comment
  17. 🕔 15:39, 19.April 2009

    sis says

    ok aa gak……

    reply comment
  18. 🕔 12:54, 27.April 2009

    fify

    lgu nie mmg best gler…
    mengusik jiwa dan kalbu…
    huhuhuhu
    gud lux ukays

    reply comment
  19. 🕔 12:45, 03.May 2009

    aen

    lgu nie mmg best glerw…………

    reply comment
  20. 🕔 12:50, 03.May 2009

    aen

    lgu nie best arr……..aku minat glerw lgu nie

    reply comment
  21. 🕔 19:45, 14.May 2009

    edy muzamil

    cinta y lahir tanpa pengetahuank.aku sedar cinta itu dtg bila ia ajukan lgu nie pada ku.tp aku terlewat…biarlah masa y berlalu.aku pasrah

    reply comment
  22. 🕔 19:48, 14.May 2009

    edy muzamil

    Cinta y lahir tanpa pengetahuanku.aku sedar cinta itu dtg bila si dia dedicate lgu nie pada ku.tp ku terlewat…masa y berlalu.aku pasrah.bia la tuhan aku cinta ku pada nya

    reply comment
  23. 🕔 7:01, 14.June 2009

    Mai

    lagu nie wat saya terrrrrrjatuh cinte kat amir ukays…huhu……:-*

    reply comment
  24. 🕔 8:40, 28.June 2009

    AIRA

    lagu ni mngishkn tntng
    ira mase skolah dlu
    mmng ade kne mngene ngan lagu ni
    lagu ni mmang best gilerrr
    x tau dah nak ckp camne lagi…..
    ble nga lagu ni sdih pon de gak……

    reply comment
  25. 🕔 9:19, 17.July 2009

    miErA_

    Erm…lagu nie cdey gLerr ar…
    tension aq dgr lg niey…
    ingat kat ex bf aq…ad0yaiii..
    ….hmm….

    reply comment
  26. 🕔 5:24, 15.November 2009

    sumayyah

    lagu ni best giler.tapi tajuk lagu nye panjang sangat la.oops,sorry ukays.i memang minat giler kat lagu ni.hehe!

    reply comment
  27. 🕔 6:09, 15.December 2009

    adriana12

    salam semua.
    memang best lah lagu nie.
    family sayA semua nya suka lagu nie.
    BF saya pun suka sangat kat lagu nie

    reply comment
  28. 🕔 7:25, 05.January 2010

    lai

    2moro i wil sing this song…

    reply comment
  29. 🕔 11:26, 09.March 2010

    chi

    best.. teringat time masa sekolah dulu.. minat sgt kat ukays

    reply comment
  30. 🕔 10:27, 06.September 2010

    faRAh_faiZ

    lagu ni best gler tringat aq at faiz

    reply comment
  31. 🕔 1:19, 16.September 2010

    leomes

    prtma skali,SLMT HRI RAYA..psl lagu ni,first aq dgr lgu ni,aq trus suka..aq ckp kt geng2 aq psl lgu ni best,dorg x endah. Lps dorg dngr,dorg mcm x prnh dgr lgu len..naek merah tlinga aq dgr dorg asyik nyanyi lgu nie je..

    reply comment
  32. 🕔 16:41, 20.February 2011

    madam momoly

    time dgar jea lagu ny tros mleley beb air mate,, coz x-bf suke nynyikn lagu ny tok ak.hrmmm…!!!

    reply comment
  33. 🕔 1:42, 16.March 2011

    ira

    ira cukew cgt lgu ni c0zin2 ira pon sme….law dgr lgu ni msti tringt kn dowg…

    reply comment
  34. 🕔 7:13, 18.April 2011

    jonny

    korang ingat lagu ni untuk boifren gelfren korang eh..
    ce tgk semula.. pikir bebaik baru korg tau lagu ni pasal ape..
    selamat berfikir..

    reply comment
  35. 🕔 4:40, 20.May 2011

    abey

    aku minat betul lagu ni hari2 dengar hu best giler

    reply comment
  36. 🕔 3:17, 22.May 2011

    june tau yung

    sedap gilar lalirik lagu ini,

    reply comment
  37. 🕔 8:57, 19.August 2011

    gumok

    lgu ne la yg bdk x de gigi tu nyanyi..siap boleh angkat tgan kt org lgi

    reply comment
  38. 🕔 22:53, 18.October 2011

    Azlie

    Saya suka lagu ni coz sedap di dengar ketika date dgn awek ku at tembok sambil nyanyi ramai2x haa mank best gilerr


    Via MebApp.com

    reply comment
  39. 🕔 5:51, 22.November 2011

    sneaker

    lirik lagu ni, kalo diamati betul2 lirik pasal ketuhanan.

    reply comment
  40. 🕔 10:51, 28.November 2011

    Eena Arrina

    best lgu ni.suka sgt2…auuuwww!!! i like.huhu

    reply comment
  41. 🕔 13:14, 06.December 2011

    @n3Z97

    l4gu ni3 m4nk b3z 4r k0t…e3..,,,4n3rw 4d k0t 4r…juz k?d?ng…m4nk bez ar…T3RB4?K….Bt0Wl>3..h3h3h3..

    reply comment
  42. 🕔 15:26, 07.December 2011

    emma

    best giler lagu ni… i like very much… <3

    reply comment
  43. 🕔 10:58, 06.June 2012

    tahi

    suck you

    reply comment
  44. 🕔 3:05, 12.June 2012

    aril

    lagu ni lagu ketuhanan.fahami liriknya.

    reply comment
  45. 🕔 23:34, 19.October 2012

    ida

    best lagu ni

    reply comment
  46. 🕔 23:55, 21.October 2012

    hyuna

    this song is the best :)

    reply comment
  47. 🕔 7:26, 06.June 2013

    haikal ali

    yg sebenar ramai yg x tahu maksud lagu ni ia bukan tentang cinta terhadap manusia tetapi cinta terhadap yg satu iaitu Allah…….

    reply comment
  48. 🕔 6:09, 13.September 2013

    shah

    best glerr!!

    reply comment
  49. 🕔 8:29, 08.March 2014

    MUHD SYAKIR STYLO

    lagu ini terkanal seluruh malaysia

    reply comment

Got something to say?

Your email address will not be published. Required fields are marked *