Siapa Yang Rampas Cintamu

Siapa Yang Rampas Cintamu

14 Comments 📁 Ukays 🕔29.April 2006
Siapa Yang Rampas Cintamu

Tajuk/Lirik Lagu: Siapa Yang Rampas Cintamu
Penyanyi: U’kays

Harapan hatiku
Ingin hidup bahagia
Tetapi mengapa sering saja
Hati ini diluka

Baru ku cuba nak bercinta
Lalu engkau pun buat angkara
Mengapa mesti
Aku yang menjadi mangsa

Harapan untuk kekalan
Hanya tinggal igauan
Walaupun telah aku bertahan
Tapi apa kan daya

Retak akhirnya kasih kita
tanpa ku tahu apa punca
Mudah benar kau
Mematah dahan asmara

(Korus)
Sampai bila harus diri ku begini.. oh kekasih
Sampai bila mesti kau dera hatiku
Dimanakah janjimu yang kau tabur dulu
Sebelum kuserahkan cinta
Betapa… hancurnya hatiku

(Korus II)
Siapa yang ganggu hatimu
Siapa yang rampas cintamu
Katakan padaku biarlah jelas segalanya
Siapa yang sedang kau sayang
Siapa yang sedang kau buru
Berterus teranglah dari kau terus menyiksaku

(Ulang Korus)
(Ulang Korus II) (2x)

14 Comments

  1. 🕔 4:24, 02.July 2008

    balqis

    so sad

    reply comment
  2. 🕔 10:18, 16.June 2009

    narong

    i like this song :D oldish… sayang mereka berpecah,

    reply comment
  3. 🕔 9:24, 17.July 2009

    miErA_

    lagu niey mmg same ngn jln idup aq..
    benci…cpew yg rmpas cnta aq mmg pntingkn dri..
    lagu nie khas tok ex bf aq ngn girl bwu dye…erm..waaaa…

    reply comment
  4. 🕔 12:20, 03.November 2009

    yatz

    emmmmmmm….. sakit ati bila cinta aq mula goyang….jantan keparat mcm 2 pun nak,…….. moga tuhan balas apa yg korang buat kat aku..

    reply comment
  5. 🕔 12:23, 05.December 2009

    naz_kaede

    lagu ni sdey sgt..mdh-mdhan cnta sy n si dia xjd cmni..amin..utk mereka yg merasakn lagu ni cm ksh cnta mereka,hrp sbr..n doakan agr dpt cnta yg sjti..=)

    reply comment
  6. 🕔 2:48, 22.January 2010

    not fine

    khas bt sumeone yg tlh meninggalkan diri ni n telah berjupe pengganti diriku selaku merangkap sebagai perampas cintaku….moga apa yg tlh berlaku antara kita semasa menjadi pasangan kekasih adalah kenangan yg terindah…sesungguhnye amat sukar untuk melupakan cinta pertama dalam ati ni….harap jodohku adalah yg terbaik untukku…lbh baik dr sebelumnya…

    reply comment
  7. 🕔 5:50, 20.March 2010

    Only_one

    xtau nk ckp ape…

    reply comment
  8. 🕔 6:57, 20.March 2010

    si malang

    lgu ny adalah lgu y ktuju an utuk sye oleh someone….kamo bpisah krana owg ke3….sdih sgt…dye sgke sye curang pdnye…aty,kasih n cinta sye anye utk dye… hgga ary ny gye msih mbenci sye….dye x taw prkara sbenar…biar ur ini mjady rahsia antara sye dan tuhan….tp,bnar sye katekan….sye amat mncintai dirinye…. FADZIL KENANG KU DALAM DOAMU……….

    reply comment
  9. 🕔 6:41, 24.December 2010

    nadya zul

    sdey gk erk lagu ny.. klu boring2 nadya lyn la lagu ny..

    reply comment
  10. 🕔 3:41, 20.July 2011

    REESA

    Pagi tadi dengar SuriaFM si zizi tu putarkan lagu nie. Katanya dia dalam dilema bila bekas cinta pertamanya dulu cuba nak ADD dia di FB nya. So, dia serbasalah samaada nak accept ke tidak ?….Tp response si Sheera mempersendakan si zizi tu jelas tak hormati perasaan si zizi… tp zizi tu pandai cover balik bila dia jadi kan topik pagi tadi ‘ Adakah lelaki memang setia dan sukar melupakan cinta pertamanya’.

    emm… tak pe laa zizi… cinta dan perasaan sukar diimengertikan. Hanya yang penah mengalaminya shj yg mengetahui. CInta memang mudah dilafaz tp keikhlasan melafaz cinta tu yg brbeza.

    Tak payah la nak accept ‘x’ tu… kalau accept kenangan lama dtg kembali dn parut luka lama pasti berdarah lagi… tabah lah melalui hidup ni. Akan ada penganti yg lebih baik dari sebelumnya.

    ada memori yang terpahat dalam hati ini dengan lagu ni…..apa pun hidup perlu diteruskan….

    Huzaimi…….ku teruskan langkah kakiku walaupun hatiku rawan….
    dan terasa belati menusuk di kalbu…. kau takan pernah mengerti…

    reply comment
  11. 🕔 13:18, 05.October 2011

    miss.z

    lagu nie aku tahu bile best friend aku nyanyi dkt aku. rupenye die dah lame suke kan aku senyap2 sepanjang persahabatan kteorg. bile aku de bf , die nyanyi lagu nie khas utk aku time kteorg pegi karoeke same2 dgn classmate yg lain last sem. aku mintak maaf .aku syg dkt kau.

    reply comment
  12. 🕔 7:46, 11.June 2013

    danielina

    my fav song beb

    reply comment
  13. 🕔 6:40, 01.August 2013

    Chord Gitar Melayu

    Thanks gan liriknya, mengena ama ane,, kunjung balik yah buat dapetin kord gitarnya disini :)

    reply comment
  14. 🕔 7:33, 20.November 2013

    Wisata bromo

    Lagu kenangan banget nih buat saya. . . Paling suka deh sama lagu-lagunya Ukays :D

    reply comment

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *